Kaymakam Selçuk Aslan'dan Nevruz Kutlaması

Türkiye´de devlet Nevrûz´ u 1991 yılından bu yana Kültür Bakanlığı aracılığıyla ülkenin her tarafında değişik faaliyetlerle kutlamaya başlamıştır.Bu vesile ile Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan Nevruz günü münasebetiyle bir mesaj ya

KÜLTÜR 21.03.2014 09:38:21 55 0
Kaymakam Selçuk Aslan
Yeni gün manasına gelen Nevruz; bu topraklarda Balkanlardan Mezopotamya’ ya Kafkaslardan Orta Asya’ ya tüm kavimlerce binlerce yıldır kutlanan bir festival havasıyla insanların kaynaşmasına, bütün dargınlıkların unutulmasına vesile olan dostluğun, kardeşliğin pekiştirildiği önemli bir bayramdır.

Nevruz, özellikle Asya halklarının eş zamanlı olarak kutladıkları önemli bir şenlik olarak kabul edile gelmiştir. Nevruz bin yıllardır bugün sınırlarında onlarca devletin barındığı bir coğrafyanın Milli bayramı olarak kutlanmıştır.

Bu manada Vatan topraklarımızın ovalarındaki çiçekler kadar çok ve renkli farklılıklarımız ve çeşitliliklerimizi ülkemizin en büyük zenginliği olarak görmekteyiz.

Farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlarımızın, çok eski tarihlerden bu güne baharın gelişi olan Nevruz’ u aynı tarihler arasında geleneksel bir bayram havası içinde kutlamakta olmaları anlamlı ortak paydalarımızdandır.
M
üşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor; Nevruz' un adı gibi tazelenmeye, yenilenmeye, barışa ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI