KADINLARIN EĞİTİME YOĞUN İLGİSİ

RİZE'DE KADINLARIN EĞİTİME YOĞUN İLGİSİ

KÜLTÜR 15.01.2014 17:55:55 21 0
KADINLARIN EĞİTİME YOĞUN İLGİSİ

 Gönül Elçileri Projesinin İkinci Basamağı Valimiz Nurullah ÇAKIR’ın eşi Cemile ÇAKIR Hanımefendi’nin önderliğinde çalışmalarına devam ediyor.

     Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’IN eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin himayelerinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan “Gönül Elçileri Projesi”nin ikinci basamak toplantıları Rize Valiliğinde Gönül Elçileri Çalışma Ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.

      Toplantıda Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim” faaliyeti gündeme alındı. Çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması ve desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Sayın Cemile ÇAKIR, Rizeli vatandaşlarımızın projeye yoğun destek verdiklerini ifade etti.

      “  Geçmiş dönemde İlimizde hem Gönül Elçileri projesinin hem de Gönül Elçileri Projesinin ilk aşaması olan “Koruyucu Aile”nin tanıtımını yaparak başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyen Sayın ÇAKIR, “Koruyucu Aile ile ilgili çalışmalarımız devam ederken eğitimi yarım kalan kadınlarımızın eğitimlerini tamamlamaları, bir meslek, bir iş sahibi olmaları için buradayız. Kadının Eğitim Seviyesi yükseldikçe işgücü ve istihdama katılma eğilimi artmaktadır.

     Son zamanlarda kadınların iş yaşamına katılımları, eğitim durumuna bağlı olarak başarılı tablolar sergilenmektedir.

     Proje kapsamında gerçekleştirilecek mesleki eğitimler, istihdam dışı kalan genç kız ve kadınların çoğunluğunun ilköğretim seviyesinde eğitim aldığı, yeterli mesleki eğitim ve beceriye sahip olmadığı göz önüne alınarak planlanacaktır.  Yine kadınlarımıza birçok alanda kurslar açıldı, sertifikalar verildi. ” diye konuştu.

     Sayın Cemile ÇAKIR, yeni projedeki birinci amaçlarının, kadınların yaşlarına bakılmadan mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yaptırmalarını sağlamaktır. İkincisi kayıt yaptıkları alanda başarılı olabilmeleri için açılacak kurslara yönlendirebilmektir. İlkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu kadınları hedef grubu olarak belirlediklerini söyledi.

      Mesleki açık öğretim liselerinde-üniversitelerinde eğitimlerini tamamlayan kadınlarımız hem lise-üniversite mezunu olacaklar hem de meslek sahibi olacaklar.     Yani hem kadınlarımız kazanacak, hem de ülkemiz. Bu kapsamda gönül elçilerine oldukça çok görevler düşüyor.”

     Kadınlar İçin Mesleki Eğitim çalışmalarının yanında, il genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için de çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Sayın ÇAKIR gönül elçilerinin desteğiyle bu sayının giderek artacağını sözlerine ekledi.

   Bu proje kapsamında Mesleki Açık Öğretim Lisesine 157,Açık Öğretim Lisesine 22,Açık Öğretim Ortaokuluna 126 kadın vatandaşımız kayıt yaptırdı.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI