İsmail Safi Çalıştay'da konuşacak

İsmail Safi, “Bizlere düşen bu soykırımı unutmamak ve yaşanan olayları dünyaya anlatabilmek”

KÜLTÜR 20.03.2014 13:38:39 24 0
İsmail Safi Çalıştay
 
Başkanlığını İstanbul Milletvekili Dr.İsmail Safi’nin yapmakta olduğu Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği, “Karabağ Özelinde Ermeni Meselesi” Projesi kapsamında Rize’de bir çalıştay gerçekleştirecek.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Şurası ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenecek “22. Yıldönümünde Hocalı Katliamı ve Karabağ Meselesi” çalıştay kapsamında genelde Ermeni özelde ise Karabağ meselesine dikkat çekilecek.

Dost ülke toprağı Azerbaycan’da yaşanan bu büyük problemin çözümüne kamuoyunda dikkat çekmek için 2014 yılı boyunca Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli ülkelerde bu tür çalışmalar yürüteceklerini belirten Safi “Ermeniler tarafından Hocalı’da kadın, çocuk, yaşlı demeden yapılan soykırım tarihte insanlığın yüzkarası olarak yerini almıştır. Bizlere düşen bu soykırımı unutmamak ve yaşanan olayları dünyaya anlatabilmek. Maalesef dünyaya anlatmakta biraz zayıf kalıyoruz.” dedi.
21 Mart 2014 Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan ve Hocalı katliamının anlatıldığı kısa bir film gösteriminin de yapılacağı çalıştayda Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Hayati Aktaş, Hocalı'ya Adalet Kampanyası Türkiye Temsilcisi Gözde Kılıç Yaşin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Toksoy birer sunum yapacak. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI