HORON OYNAMANIN YARARLARI!

HASATALARA HORON OYNATAN HEKİM!

KÜLTÜR 29.09.2013 21:50:50 95 0
HORON OYNAMANIN YARARLARI!



Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Klinik Şefi Prof. Dr. Füsun Toraman, yaptığı açıklamada kemik erimesinin en yaygın hastalıklardan birisi olduğunu söyledi.

Özellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkan hastalığın, kemiklerde mineral kaybı ve kemik karaktenin bozulmasıyla kırılganlığa yol açtığına dikkati çeken Toraman, özellikle kalça ve omurga kırıklarının yaşam kalitesini bozduğunu ifade etti. Toraman, bu durumu önlemek için doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine işaret etti.

Hasta olduktan sonra da beslenme ve fiziksel aktivitenin son derece önemli olduğunu anlatan Toraman, şöyle konuştu:
'Kemik erimesini önlemek ve ilerlemesini yavaşlatmak için insanın hareketlilik düzeyini artırması gerekiyor. Bunu da zevk alarak yapması gerekiyor. Fiziksel aktiviteden zevk almanın en güzel yolu da dans. Türk halk dansları, özellikle Karadeniz, Ege ve Teke yöresi oyunları, kemik erimesi başlaması ya da kemik erimesinin ilerlemesini önleyebilir. Önümüzdeki zamanda hangi yörenin hangi figürlerinin hastalığı önleme ya da ilerlemesini durdurma yönünde nasıl bir faydası var diye çalışma yapacağız. Karadeniz oyun havaları çok hareketli. Teke yöresi de yüksek tempolu ve yüksek enerji sarfettiriyor. Buradaki figürleri tek tek inceleyerek net sonuç elde edeceğiz ve bazı figürleri çıkartıp o oyunları hastalarımıza bol bol oynatacağız.' 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI