HER YÖNÜYLE RİZE ELE ALINIYOR

Doğa Aktiviteleri ve Macera Kenti Rize

KÜLTÜR 24.02.2014 14:01:01 30 0
HER YÖNÜYLE RİZE ELE ALINIYOR
Rize Valiliği'nde düzenlenen fotoğraf sergisinde, 'Doğa Aktiviteleri ve Macera Kenti Rize' kitapları tanıtıldı.
       Rize’nin var olan turizm potansiyelini değerlendirmek, doğal, tarihsel ve kültürel değerler anlamında farkındalık yaratmak, bölgenin gelişen turizm alternatiflerini tanıtım vitrinine taşımak, yeni tur destinasyonları oluşturmak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Nurullah Çakır, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Kurum Amirleri, turizm uzmanı Ersin Demirel, gazeteciler, turizm işletmecileri, seyahat acentelerinin temsilcileri katıldı.
        Vali Nurullah Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, Rize'nin tarihi ile bütünleşmiş güzel doğası, yayla turizmine elverişli alanları, orman zenginliği, doğal güzelliği olan çok sayıda mekânı ile trekking, bisiklet turları, patika yolları, kaya tırmanışı,  doğa fotoğrafçılığı ve birçok turistik aktivite ile birlikte değerlendirildiğinde önemli bir destinasyon olma özelliğinde olduğunu kaydetti.  Rize'nin doğa turizmi potansiyeline sahip bir il olduğunu ifade eden Vali Çakır, başta korunan alanlarımız olmak üzere, doğa fotoğrafçılığı, kuş gözlemciliği, botanik turizminin uygun olduğu tespit edilmiştir.  Yöresel tatların korunması ve unutulmaması da doğa turizmi başlığı altında gereken önemin gösterilmesi ile mümkün olacaktır. Kurumlar arasında etkin işbirliği sağlanarak halkımızın da konuya hassasiyet göstermesi sağlanırsa, ilimiz önemini ülke çapında göstermiş olacaktır dedi.
        Turizmin en önemli noktalarından birisinin reklam ve tanıtım olduğuna dikkat çeken Ersin Demirel, ”Bölgede ne kadar çok ürün çeşitliliği sağlayabilirsek, o kadar çok sirkülasyon olur ve gelen turistleri de uzun süre tutma imkânına sahip oluruz” diye konuştu.
        Yürüyüş yollarının rotaları belirlenirken dikkat edilen hususlar konusuna da açıklık getiren turizm uzmanı Ersin Demirel, 'Yürüyüş yolu doğa-tarih ve kültürel zenginlikleri insanlarla buluşturmalı. Geçtiği yerlerdeki farklı yaşam kültürlerini gösterebilmeli. Geçtiği bölgedeki yerel halkın ekonomik kalkınmasına katkı sağlamalı ki, doğal ve tarihi güzelliklerin korunarak devamlılığı sağlanabilsin' şeklinde konuştu.
        Toplantı da alternatif turizmin gelişmesinde,  turistik ve kültürel değerlerin tespit edilmesi amacıyla katılımcıların görüş ve önerileri de alındı.
       Rize Valiliği tarafından Rize’mizin tanıtımına katkıda bulunmak için aşağıdaki eserler hazırlattırıldı:

        Köprüler Kenti Rize

        Yaylalar Kenti Rize

        Şelaleler Kenti Rize

        Buzul Gölleri Kenti Rize

        Konaklar Kenti Rize

        Macera Kenti Rize

        Anadolu’nun Renkli Bahçesi Rize
        Tüm bu yayınların bir derlemesi niteliğini taşıyan  ‘Rize Turizm Keşif Rehberi’ Rehber kitaplardaki bilgilere ve hazırlanan rotaların GPS koordinatlarına Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sitesinden ve www.rizemacera.com adresinden ulaşılabilecektir. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI