Hemşinlilerin artık bir Dergisi var. KALİF

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan yeni yayımlanan KALİF Hemşinliler İnceleme, Araştırma ve Kültür Dergisi hakkında açıklamalarda bulundu.

KÜLTÜR 5.05.2017 15:26:51 121 0
Hemşinlilerin artık bir Dergisi var. KALİF

Kaçkar53.com

Gültan '“Hemşin bölgesi dediğimiz zaman çok geniş bir alanı kapsıyor. Bunun içerisinden Çayeli’nden tutun, İspir’e inebilirsiniz. Fındıklı, Çamlıhemşin ve Hemşin zaten bu işin içerisinde, Pazar-Ardeşen tarafından yaşayan Hemşin köyleri de var. Artvin ve Hopa tarafında yaşayan Hemşin köyleri var. Hatta Gürcistan’da 2 Hemşin köyümüz var. Buradan kopan Düzce ve Adapazarı tarafında yaşayanlar da var.Kalif ile biz tüm Hemşinlilere hitap etmeyi düşündük” dedi.

“Neden ihtiyaç duydunuz”? Sorusuna Gültan “Bugün gençlerimize Hemşin ile ilgili bir araştırma getiriniz dediğinizde bulamayacaktır. Hatta karşınıza % 90 oranında Hemşinlileri Ermeni gösteren bir yapı içerisindedir. Peki böylemidir? Hayır, bu tamamen manipülasyona yönelik çalışmalardır. Bizde doğruları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu gibilere doğruları ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu yüzden Kültürel dergi olarak ortaya çıktık. Dilinden, genel kültürüne kadar devam eden bir yapı içerisindedir. Zamanında Gürcistan’dan Kırgızıstan’a sürgün edilen Hemşinleri de var. Oradan buraya gelenler var. Biz, Hemşin’i ortak bir platform içinde toparlamayı bunlarla ilgili hem kültürümüzü ortaya koymayı, hem de bu iddialara karşı çıkmayı öne alan bir yapı içerisindeyiz. Dergiyi temin etmek için bize ulaşabilirler. Hemşinliler platformu, Facebook, Twitter de bizle irtibat kurabilirler” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı