Hemşinli Müzisyenden yeni buluş

Rize-Hemşin Yaltkaya köyünden Selim Tarım Müzik çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Türkiye'de ilk sayılabilecek bir buluşa da imza attı.Akıllı telefonla yöresel tulum çalan Tarım 23 senedir müzik dünyasında isminden söz

KÜLTÜR 16.07.2014 11:42:23 25 1
Hemşinli Müzisyenden yeni buluş
Selim Tarım “Bir Nefes” ile dinleyicilerine sesleniyor..

Selim Tarım Hemşin Yaltkaya köyünden,23 sene müzik dünyası içinde söz sahibi,13 sene sahnelerde yöresl müzik icra ediyor.Yurt içi ve dışı konserlere çıkıyor.Müziğin her dalında eserleri var.Kendisi Ankara'da çalışmalarına devam ediyor.

Karadenizli sevilen müzisyen Selim Tarım, ilk solo çalışması olan “Bir Nefes” adında ki albümü ile raflarda yerini aldı.

Uzun yıllardır Karadeniz Müziğine gerek tulumu, gerekse birbirinden önemli projeleriyle hizmet eden Tarım, uzun soluklu çalışmaları sonucu şekillenen albümünü Anadolu Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu.


Kendi söz ve bestelerinden oluşan 9 eser ve 3 anonim eserin yer aldığı albüm, Anadolu Müzik etiketiyle Haziran ayı içerisinde piyasaya çıktı.


Yönetmenliğini ve aranjörlüğünü kendisinin bizzat yaptığı albümde, çok değerli sanatçı ve müzisyen dostları da yer aldı. 2 yıl süren hazırlık aşamasının ardından tamamlanan ve kendine has tarzını yansıttığı “Bir Nefes”, sanatçının üflemeli çalğılar üzerindeki hakimiyetinden yola çıkılarak kapak adını aldı.


Yakın zamanda raflarda yerini alan ‘’Bir Nefes’’, çıkar çıkmaz Türkiye’ de çok konuşulacak bir kampanyayla da adından çokça söz ettirecek gibi. Merak uyandıran bu kampanya, Selim Tarım tarafından açılan ‘’KORSANA HAYIR’’ etkinliği ile büyük ilgi gorerek devam ediyor. Bu kampanya ile albümü satın alan Selim Tarım dinleyicileri, albüm hakkındaki duygu ve düşüncelerini küçük bir not kağıdına yazarak, albüm ile beraber çektikleri fotografları Selim Tarım Facebook Fan Sayfası’ na göndererek bu etkinliğe destek olmaktadırlar.

Ekip arkadaşları Davut Engin ve İbrahim Tosun ile birlikte IOS ve ANDROID işletim sistemli akıllı telefonlara uyarladığı “Tulum Uygulaması” ile adından söz ettiren Selim Tarım’ ın, şahsına ait daha önce yayınlanmış ya da yayınlanmamış MESAM bünyesinde seksenin üzerinde kayıtlı eseri bulunmaktadır. Aranjörlüğünü ve Yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Nefesin Öyküsü 1&2’ projeleri ile Karadeniz Müziğine katkılar sunan sanatçı, hazırlamış olduğu solo albümünün ardından benzer projelerle ve farklı formatta televizyon projeleriyle, yöre müziğine yeni katkılar sunmaya kaldığı yerden devam etmeyi hedeflemektedir.

‘’Bir Nefes’’ adı verilen albümde şu eserler yer alıyor:

1- Keşke

2- Yıprattum Resimleri

3- Sevdaluk

4- Görmedum Sevup Alan

5- Dere

6- Yattum Çimena

7- Bir Nefes

8- Misir

9- Deli Rüzgar

10- Yürek Bu Dayanamaz

11- Bağlayamam Ruhumu

12- Ey Hayat


 


kaçkar53.com paylaşan: ogunuzun
Anahtar Kelimeler:
ayla OZGER(emine)
16.07.2014 18:32:36
Güzel kardeşim allah yolunu açık etsin insallah seni daha iyi yerlerde görecez yolun açık olsun

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI