HALK OYUNLARI EKİBİ KKTC’DE

HALK OYUNLARI EKİBİ KKTC’DE

KÜLTÜR 26.03.2019 09:43:12 34 0
HALK OYUNLARI EKİBİ KKTC’DE

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun organize ettiği 8’nci Halk Dansları Şöleni’ne katılmak için Kıbrıs’a giden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nu heyetini kabul etti.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun organize ettiği 8’nci Halk Dansları Şöleni’ne katılmak için Kıbrıs’a giden Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nu heyetini kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Koordinatörü Şinasi Pala, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Dış İlişkiler Kurul Üyesi ve Artvin Halk Oyunları Ekibi kafile başkanı Nurettin Albayrak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Erkan Albayrak, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Öngüner, Artvin Atabarı 08 Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Er, Artvin Halk Oyunları Ekip Eğitmeni Murat Altuntaş, Artvin ile Erzurum’dan gelen halk oyunları ekipleri yer aldı.

Kabulde ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, bu gece başlayacak olan Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun 8’nci Halk Dansları Şöleni’ni 500 dansçı, 21 dernek ve 64 dansla icra edeceklerini söyledi.

Özlem Kadirağa, şölenlerinde kendilerini yalnız bırakmayacak olan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yönetim kurulu üyelerine, Artvin ve Erzurum’dan gelen halk dansları topluluklarına ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı sanatçısı Şinasi Pala’ya teşekkür etti.

Kadirağa, Başbakan Erhürman’a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

-ARTVİN HALK OYUNLARI KAFİLE BAŞKANI ALBAYRAK, ”YAVRU VATAN KIBRIS’TA BULUNMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Dış İlişkiler Kurul Üyesi ve Artvin Halk Oyunları Ekibi kafile başkanı Nurettin Albayrak ise kendilerini yavru vatan Kıbrıs’a davet eden Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’ya ve Kıbrıslı yöneticilere teşekkür etti.

Kıbrıs’ta bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Albayrak,” Artvin ve Erzurum halk oyunları ekiplerini makamında kabul eden Sayın Başbakanımıza ekibim ve Artvin adına teşekkür ediyorum. 8’nci Halk Dansları Şöleni’ne katılmak için burada bulunmaktayız. Artvin denilince ilk olarak halk oyunları akla gelir. Halkoyunları ekiplerimiz Türkiye şampiyonalarında birçok kez Türkiye birincilikler elde etmiştir.

2018 yılında Türkiye Şampiyonu olan ekibimizle şenliğe katılıyoruz. Artvin ekibimizin şenliğe katılmasında her türlü katkı sunan Artvin Valimiz Sayın Yılmaz Doruk ile Artvin Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe’ye ayrıca teşekkür ediyoruz. İki gün boyunca yavru vatanımızın halkına halk oyunlarımızı sunmanın onurunu ve gururunu yaşayacağız.” dedi.

-BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “GENÇLERİMİZİN HALK DANSLARINA İLGİSİ MUTLULUK VERİYOR”-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman konuşmasına Türkiye’den gelen konuklara teşekkür ederek başladı.

Eski bir folklorcu olarak yapılan çalışmalardan büyük gurur duyduğunu belirten Erhürman, ülkemizde gençlerimizin halk danslarına olan yoğun ilgisinin mutluluk yarattığını dile getirdi.

Başbakan Erhürman, gençlerin akademik çalışmaları dışında kültürümüzü yaşatarak sosyalleşmelerinin gurur verici olduğunu ifade etti.

Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’nun çalışmalarında son derece olumlu gelişmelere imza attığını işaret eden Erhürman, bu akşamki organizasyonun hem kulağımızın hem de gözümüzün pasını sileceğini söyledi.

Erhürman, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu’na teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda yaklaşık bir saat süren ziyaret çektirilen fotoğrafın ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI