GENÇLER HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

GENÇLER HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

KÜLTÜR 14.07.2018 10:56:05 18 0
GENÇLER HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI

Artvin Belediyesi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı.

Artvin Belediyesi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleşen Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası, Artvin Belediyesi önünden Milli İrade Meydanına kadar kortej ve Milli İrade Meydanında ekiplerin halkoyunları gösterisi ile başladı.

Şampiyona, 21 ilden 25 ekibin katılımı ile 14 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’da ‘Geleneksel Düzenlemeli’ dalda, 15 Temmuz Pazar Günü 14.00’da ‘Geleneksel Düzenlemesiz’ dalda Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre Merkezinde yapılacak.

Türkiye Şampiyonasının açılış konuşmasını yapan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe; Halkoyunlarının Artvin’le bütünleştiğini belirterek şunları ifade etti; “Türkiye’nin birçok şehrinden gelen ekiplerimiz halkoyunlarının kalbi olan Artvin’e hoş geldiniz. Türkiye’nin renklerini Artvin’de buluşturan Halkoyunları Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu spor organizasyonu değil geleceğini turizmde arayan şehre güç vermektir. Yeşilin her tonunun bulunduğu bu kente farklı şehirlerden gelerek her rengi hediye ettiniz. Ben bu şehrin hizmetkâr belediye başkanı olarak halk oyunları camiasına, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, KYK İl Müdürlüğüne, organizasyonda emeği geçen gençlerimize teşekkür ediyorum ve şampiyonaya katılacak ekiplere başarılar diliyorum.” dedi.

Türkiye Şampiyonası açılış Törenine, Artvin Vali Yardımcıları, Adem Başoğlu, Seda Başoğlu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe eşi Hacer Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Türkiye Halkoyunları Federasyon Başkan Vekili Umut Özekinci, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Gençlik Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, KYK İl Müdürü Tamer Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri Şampiyonaya katılacak ekipler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI