GELİŞİM TV ARTIK UYDUDA

1999 yılında başladı serüven ve bugün mutlu sonla devam ediyor.

KÜLTÜR 3.01.2014 13:02:02 39 0
GELİŞİM TV ARTIK UYDUDA

Karadeniz’in incisi Rize’nin yeşil ile mavinin buluştuğu Ardeşen ilçesinden 1999 yılında yayına başladı. Tam 14 yıldır kesintisiz bir şekilde yayın hayatını sürdürdü.

AR-PET GROUP bünyesinde faaliyet gösteren Gelişim TV bölgenin yaşantısını, ekonomik sosyo-kültürel yapısını, sporunu, sanatını yaptığı yayınlarla büyük kitlelere ulaştırmış oldu. Haberlerle bölgede yaşanan tüm gelişmeleri anında tarafsız bir şekilde izleyicisiyle buluşturdu. Haberlerin çoğu kendi muhabirleri ve bildi donanımı ile yaptı.

 

Bölge kültürü ve dili olan Lazca’yı en iyi şekilde yansıtmaya çalıştı. Bunların en önemlisi de yayla, köy, mahalle belgesellerini hazırlamakla oldu. Bölgenin tek Lazca televizyonu olan Gelişim TV belgesellerde, tanıtımlarda, etkinliklerde, gösterilerde, yarışmalarda, canlı yayınlarda ve organizasyonlarda Lazca olarak yayın gerçekleştirmiştir.

 

Elbette sadece Laz Kültürü değil, Hemşin Kültürü de Gelişim TV yayın alanında hep var oldu. Tüm bunlara bakıldığı zaman Gelişim TV bölgede en çok izlenen kanal oldu.

 

Şimdi mi… Hasretle ve özlemle beklediğiniz Gelişim TV artık Türksat 3A,D-Smart ve Digitürk 10996 frekanstan 15200 Sembol Oranı 2/3 Fec değerleriyle HD olarak yayın hayatına başlamıştır.

 

Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.

 

GELİŞİM TV-RADYO YAYINCILIK YÖNETİM KURULU 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı