GEÇİM DERDİ SANATI UNUTTURDU MU?

Uluslar arası kadın sanatçılar derneği Femin-Art’ın Pazar şubesinin, Trabzon Genel Merkez ile birlikte düzenlendiği, ‘Sonbahara Veda’ isimli karma resim ve fotoğraf sergisi ilçemiz belediye binasında sergilenmeye başlandı.

KÜLTÜR 11.12.2013 10:48:48 21 0
GEÇİM DERDİ SANATI UNUTTURDU MU?




Serginin açılış kurdelesini Kaymakamımız Selçuk ASLAN ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet BASA, Femin-Art Uluslar Arası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran ÜST,  Uluslar Arası Kadın Sanatçılar Derneği Pazar Şube Başkanı Melek Asiye BALTACI’nın yaptığı sergi açılışına çok sayıda da vatandaş katıldı.

 Kaymakamımız Selçuk ASLAN burada yapmış olduğu konuşma “Sonbahara veda’ adlı serginin Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Pazar Şubesi’nin de bir nevi açılışı gibi olacağına inanıyorum.

Daha önce ortak bir duvar boyama etkinliği gerçekleştirmiştik. Pazar’ımızın girişine farklı bir vizyon kattığını birlikte gördük. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi,
‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiş demektir
.
’ İnsanlar geçim derdini aştıkları merhaleden sonra estetik sanatlara biraz daha imkan, zaman, fırsat ve para ayırabileceklerini değerlendiriyorum. Son yıllarda güzel sanatlara duyulan ilginin artışının topyekün olarak ülkemizde refah seviyesinde ki artışın etkisini belirtmek isterim. İlçemizde bir sanat derneği şubesinin kurulması; alttan gelen gençlerin yetişmesi noktasında sanatsal gelişime katkı sunacaktır.

Bu umarım ilk adım olur ve farklı sanatsal faaliyetler ilçemizde artar. Bu aşamada da yeni bir kültür merkezi ihtiyacımız daha net ortaya çıkar. Bu binamız da her ne kadar belediye hizmet binası olsa da mimari olarak kültür merkezi olarak inşa edilmiştir. Şu an ihtiyacımıza cevap verebiliyor ancak daha büyük bir kültür merkezi hedefimiz olsun.”
şeklindeydi. Kadın sanatçıların ellerinden çıkan birbirinden güzel resimler sergiyi gezenler tarafından büyük beğeni aldı. Sergisinin Perşembe günü akşamına kadar açık olacağı ifade edildi.

   İlçemiz Halk Eğitim Merkezine ziyarette bulunan Kaymakamımız Selçuk ASLAN çocuklara yönelik (2-3-4. sınıflar) İngilizce yetiştirme kursunda eğitim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaymakamımıza öğrenciler ingilizce şarkı seslendirdiler.

Daha sonra Büro Yönetimi ve sekreterlik kursu verilen sınıfa ziyarette bulunan Kaymakamımız burada eğitim görenlere bu mesleki eğitimin öneminden bahsederek, yönetici ve sekreterler arasındaki doğru iletişim sonrasında kaliteli bir yönetim sağlanmasına vurgu yaptı. Sekreterlik hizmeti konusunda en faal birim olarak ilçede kendisinin bu hizmeti  kullandığını ve bu konuda tecrübesinin çok olduğunu, bu tecrübeleri bir nebze aktarmak sebebiyle davet üzerine ziyaretini gerçekleştirdiğini aktaran Kaymakamımız kursiyerlerle sohbet ortamında söyleşi yaptı.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI