Fırtına Vadisi

Ardeşen’den denize dökülen Fırtına Deresi’nin yer aldığı vadi, Karadeniz kıyısından başlayıp Kaçkar Dağları’nın yamaçlarına kadar uzanmaktadır

KÜLTÜR 17.05.2014 09:57:43 33 0
Fırtına Vadisi
Kaçkar53.com
Değerli okuyucularımız.Bundan böyle yöremizin Tarihi ve Kültürel varlıklarını sizlerle paylaşacağız.Bu konuda çalışması olan okuyucularımızın bilgilerini bizlerle paylaşmasını kaçkar53.com olarak önemle rica ediyoruz. 

Fırtına Vadisi
Karadeniz kıyısından başlayıp Kaçkar Dağları’nın yamaçlarında son bulan Fırtına Vadisi uzandığı güzergâh boyunca birkaç kola ayrılmaktadır. Vadi yamaçları onlarca kültürel varlık ve doğa güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Ardeşen’den denize dökülen Fırtına Deresi’nin yer aldığı vadi, Karadeniz kıyısından başlayıp Kaçkar Dağları’nın yamaçlarına kadar uzanmaktadır. Durak, Hemşin, Hala, Palovit. Elevit ve Tunca dereleri bu kollardan bazılarıdır. Vadi yamaçları kızılağaç, doğu kayını, doğu ladini ve karışık türlerin yer aldığı ormanlarla kaplıdır. Geniş çayırlıklar ve yer yer görülen kayalıklar ise vadiye ayrı bir güzellik katmaktadır. Fırtına Vadisi’nin doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel varlıkları da bünyesinde barındırdığı görülmektedir. Bu kültürel varlıkların başında Zil Kale, Kale-i Bala ve vadinin incileri köprüler gelmektedir. Köylerde yer alan ahşap ve taştan yapılmış büyük konaklar ise vadinin kültürel zenginliğine dikkat çekmektedir.

Şimdiki tehlikeler;

Dere yatağına yakın yapılan kaçak yapılaşma dere yatağının doğallığını bozmaktadır.

KÜNYESİ

ADI                               SİT POTANSİYELİ                     KORUMA DERECESİ 
FIRTINA VADİSİ           DOĞAL SİT                              1,2,3


BAĞLI BULUNDUĞU KURUM
KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI