Fırtın vadisine büyük yatırım.

Fırtına Vadisi'nde havzanın kirlilik durumu araştırılacak ve kirlilik kaynakları ile alınması gereken tedbirler ortaya konacak

KÜLTÜR 11.11.2013 14:47:47 23 0
Fırtın vadisine büyük yatırım.



Yüzölçümü ile Doğu Karadeniz’deki en büyük akarsu havzalarından biri olan Fırtına Vadisinde çeşitli zamanlarda gündeme gelen kirlilik iddiaları üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarafından 'Fırtına Deresi’nde Kirlilik Durum Tespiti Araştırılması Projesi' başlatılacak.

Proje DOKAP kalkınma planları çerçevesinde gerçekleştirilecek.


“GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRILACAK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “2014-2015 yılları arasında yapılacak olan proje ile kirlilik unsurları ve su kalite sınıfının belirleneceğini” söyledi.

Bakan Bayraktar; “Bu çalışmada havzada uygulanan atıksu arıtma yöntemlerinin verimliliği, atık yönetimi, taş ocağı, kum ve çakıl çekme ve turizm gibi bölgede gerçekleştirilen faaliyetlerin çevreye ve doğal yaşama etkileri ile bu etkilerin seviyeleri değerlendirilecek. Proje sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda Fırtına Deresi ve Vadisi'nin gelecek nesillere doğal haliyle ulaştırılması için gereken tedbirler hayata geçirilecek. Gerekirse en üst ve yeni teknolojiler ile atıksu ve atık yönetimi iyileştirilecek, kirlilik önleyici yatırımlar zaman geçirmeksizin yapılacak.” dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI