Fındıklı da Restorasyon çalışması

Fındıklı Hükümet konağı ve Meslek Yüksek Okulu yöreye uygun hale getiriliyor.

KÜLTÜR 14.11.2013 18:11:11 22 0
Fındıklı da Restorasyon çalışması


  • Fındıklı Meslek Yüksekokulu binası tarihi dokuya uygun biçimde onarılıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu binası tarihi dokuya uygun biçimde onarıldı.

Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, yaptığı açıklamada, tarihi dolmataşlı evleriyle meşhur ilçede son yıllarda yöresel mimariye uygun binalarda artış meydana geldiğini söyledi.

Fındıklı Meslek Yüksekokulu binasının da yöresel mimariye uygun dış cepheye kavuşacağını belirten Özbalaban:'Okulun tadilat işi tamamlanmak üzere. Fındıklı güzelleştirmekte ve tarihi dokunuşlarla mimari estetik kazandırmaktadır. Halkımıza kendileri için çalışacağımıza söz verdik. Sözümüzü yerine getirebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizin güzelleşmesi, tarihini yansıtması ve örnek bir ilçe olabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için buradayız.' Dedi.

Özbalaban, halka iyi hizmeti sunabilmek için gayret göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Fındıklı Hükümet Konağı’nın binası değişiyor


Fındıklı Hükümet Konağı’nın binası değişiyor. Dış kaplamasının tamamının değişeceği çalışmalarda yöresel mimari ön planda tutuluyor.

Ardeşen ilçesinde yapılan dış kaplama çalışmaların bir benzeri de Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapılıyor. Yöresel mimarinin ön planda tutulduğu çalışmalarla ilgili Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz Gelişim TV Haber ekibine açıklamalarda bulundu.

Birkaç ay önce başlayan çalışmaların kısa sürede bitirileceğini söyleyen Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz “Hükümet Konağımızın iç ve dış cephesinde zaman aşımından kaynaklanan kirlenmeler olmuş ve bazı yerlerde sıvalar sökülmüştü. Bu kapsamda binamızın bakın ve onarım çalışmalarını başladık ve devam ediyoruz. Hükümet Konağı’mız hemen yandaki İlçe Emniyet Müdürlüğü ve PTT Binasında olduğu gibi tarihi dolmataş evleriyle meşhur ilçemize yakışır restore edilecektir. Bu çalışmanın yanında ayrıca engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için binamıza asansör yapılmaktadır. Bu çalışama sonunda Hükümet Konağı’mız güzel bir görünüme kavuşacaktır.” Dedi.

Haber-Foto: Zekeriya Saruhan
Mustafa ÖZYANIK-GELİŞİM TV


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI