Dursun Kaptan ilk kez kaleme alınıyor

RİZELİ GENÇ YAZAR DURSUN KAPTAN'IN HAYATINI YAZIYOR

KÜLTÜR 30.06.2014 14:54:51 56 0
Dursun Kaptan ilk kez kaleme alınıyor
Kurtuluş Savaşı yıllarında Batum’dan taşıdığı silahlarla kahramanlaşan Dursun Kaptan,daha önce Ekrem Orhon’un hayatını yazan Rizeli, Ankara Gazi Üniversitesi öğrencisi Abdurrahman AKSU’nun kaleminden kitap haline geliyor.


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün , Sovyetler Birliği ile yaptığı silah anlaşması sonucu,Batum’dan Silahları Anadolu’ya taşımada görev alan Dursun Kaptan,yaptığı 55 seferle destansı başarılara imza atmış,gösterdiği cesaretle İstiklal Madalyası kazanmıştı.

Daha önce hakkında hiçbir çalışma bulunmayan Dursun Kaptan,tarih de gizli kahramanlardan biri olarak kaldı. Şimdiler de ise yazar Abdurrahman AKSU bu eksikliği giderme adını çalışmalara başlamış,ve bu konu da yardıma ihtiyacı olduğunu ifa etmektedir.

Hafızalarımız da türküsü ile hatırlanan İstiklal Madalyası sahibi Dursun Kaptan,yazılacak bu eserle ,yazılı kaynak olarak ilk kez kaleme alınacak.

“Dursun Kaptan’ın tarih de gizli kahramanlıktan ayrılıp,her insanın bilmesi ve vefa duyması gereken bir role bürünmesi gerektiğini” vurgulayan yazar, herkesten gelecek yardıma ve bilgi kaynaklarına açık olduğunu,Rizelilerin bu konuda kendisine destek olmalarını istediği söyledi.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI