DÜNYA MARKASI HÜSREV BİLE ETKİLENDİ

Kuru fasulye fiyatlarındaki anormal artış Rize’de bulunan dünyaca ünlü Hüsver Kuru Fasulye Lokantası'nı da olumsuz etkiledi.

KÜLTÜR 7.01.2014 15:31:31 264 0
DÜNYA MARKASI HÜSREV BİLE ETKİLENDİ
Kuru fasulye üreticisi ülkelerde yaşanan kuraklık ve yurt içindeki kuru fasulye üretim miktarında yaşanan düşüş fiyatlarının yüzde 60’a varan oranda artmasına neden olurken fiyat artışından en çok etkilenen kuru fasulye lokantaları oldu.
Merkezi Rize’de bulunan dünyaca ünlü Hüsrev Kuru Fasulye Lokantaları Zinciri'nin sahiplerinden Selahattin Hüsrev, fiyatlardaki anormal artışın maliyetlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “Kuru fasulye alanında 56 yıldır hizmet veriyoruz. Kuru fasulye yemek için yurt içinden ve yurt dışından bir çok müşterimiz işletmelerimize geliyor. Biz oluşturduğumuz tat itibari ile Erzurum’da üretilen özel bir fasulyeyi kullanmaktayız. Geçtiğimiz yıl kilosunu 10 TL’den aldığımız bu fasulyeyi bu yıl şu günlerde kilosu 16 TL’den almaya başladık. Bu derece fiyat artışı hiç olmamıştı. Maliyetlerimiz çok arttı. Biz bunu müşterilerimize yansıtmadık. Ancak bu şekilde fiyat artışı devam ederse bizde fiyatlarımızı arttırmak zorunda kalabiliriz” dedi.

Rize’nin Çayeli ilçesinde 56 yıl önce kurulan Hüsrev Kuru Fasulye Lokantası'nın Ankara ve İstanbul’da da şubeleri bulunuyor. Pişirdiği kuru fasulyenin tarifini sır gibi koruyan firmanın yurt içinden ve yurt dışından müşterileri bulunuyor. Özel müşterilerin fotoğrafları ise işletmenin duvarlarında sergileniyor. Rize’de bulunan merkez şubede kuru fasulye yiyenler arasında Cumhurbaşkanları, başbakanlar, ünlü sanatçılar ve işadamları da bulunuyor.



 
ÇAY TV

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI