DOKAP TAVUK VE KÜMESTE ÖNCÜ OLDU.

30 ÇİFTÇİYE 50 ŞER ADET TAVUK VERİLDİ.

KÜLTÜR 7.10.2013 15:53:53 27 2
DOKAP TAVUK VE KÜMESTE ÖNCÜ OLDU.


K
öy tavukçuluğunu geliştirmek ve köylüye ekonomik destek sağlamak amacı ile DOKAP kaynaklı Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında kırmızı kahverengi hibrit yumurta tavuğu ve kümes dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu yapmış olduğu açıklamada; “İlimizde özlenen köy tavukçuluğunu geliştirmek ve köy yumurtası üretimini arttırmak için, 30 çiftçimize kümes ve 50’şer adet olmak üzere tavuk dağıtımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu projemizle geleneksel yapı içerisindeki kadınlarımızın küçükte olsa önemli bir düzeyde ekonomik birikim sağlayacaklarını biliyor olmakla birlikte tüketicilerin daha sağlıklı ve organik yumurta temin etmelerini kolaylaştırmış olduğumuzu belirtmek ister projemizin almış olduğumuz olumlu geri dönütlerle ilimiz genelinde geliştirilerek devam ettirileceğini müjdelerim.” dedi.

Merkez, Arhavi, Şavşat, Ardanuç ve Yusufeli’nde toplam 30 köylümüze Köy Tavukçuluğunu Geliştirme Projesi kapsamında kümes ve köy tavukları hibe olarak verildi. Artvin’de 5 yıl içinde 500 köylüye bu uygulama yayılarak köy tavukçuluğunun geliştirilmesi hedefleniyor. 08 haber

Anahtar Kelimeler:
gökhan çaykara
17.02.2014 09:33:30
güzel proje

ŞADİ YILMAZ
24.02.2014 16:50:18
ben düzceli̇yi̇m acaba bi̇zede böyle destek olunurmu merakliyim .

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI