DOKA’DAN LAZ BÖREĞİNE DESTEK

DOKA ‘Yerel Kalkınma, İstihdam ve Turizm değeri olarak Hopa Laz böreğinin üretimi ve pazarlaması’ projesini onayladı

KÜLTÜR 12.09.2020 12:51:46 15 0
DOKA’DAN  LAZ BÖREĞİNE DESTEK

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve Hopa Halk Eğitimi Merkezi’nin ortak paydaş olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) sunduğu ‘Yerel kalkınma, istihdam ve turizm değeri olarak Hopa Laz böreğinin üretimi ve pazarlaması’ başlıklı proje yapılan değerlendirmeler sonucunda onaylandı.

Ocak 2019 tarihinde 407 no.lu tescil numarası ile coğrafi işaret almış Hopa Laz Böreğinin sürdürülebilir ortak üretimi ve satışını amaçlayan ve bu proje ile Hopa Halk Eğitim Merkezi tarafından verilecek mesleki eğitim bağlamında Hopalı girişimci kadınlara 'Muhallebici Kurs Programı' çerçevesinde eğitim imkânı sağlayarak ilçede kadın girişimciliğinin özendirilmesi hedeflenmektedir.

Yaşanan bu güzel gelişme sonrasında Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ev sahipliğinde yapılan toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, Hopa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Harun Yüce ve Hopa TSO Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı bir araya geldi. Toplantıda elde edilen başarı ve bundan sonra yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunarak Hopa’ya hayırlı olması temennilerini dile getirdiler.

Yapılan değerlendirmede Hopa Laz Böreğini tatmak ve satın almak isteyenler için Hopa’nın bir geçiş güzergâhı oluşturacağı, böylelikle ilçenin turizm kapasitesi arttırılarak yerel ekonominin de canlanmasının beklendiği ifade edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı