ÇİLEK TUTTU

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altınordu İlçesi Kayabaşı Mahallesinde bulunan çilek üreticisi Selçuk ŞAHİN’i ziyaret etti.

KÜLTÜR 16.10.2014 10:05:54 87 0
ÇİLEK TUTTU
Vali İrfan BALKANLIOĞLU, çilek üretim sahasında İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ ve çilek üreticisi Selçuk ŞAHİN tarafından karşılandı.

Vali BALKANLIOĞLU, çilek üretim serasını gezerek, çilek üreticisi Selçuk ŞAHİN’den bilgi aldı.

Ordu’da ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin fındığın dışında ek gelir getirici yeni tarımsal faaliyetlere yönelik çalışmalar kapsamında çilek yetiştirerek örnek teşkil eden üretici Selçuk ŞAHİN, 2013 yılında 10 dekarı örtü altı olmak üzere 40 dekarlık alanda kurulu olan çilek bahçesinde 15 kişiye istihdam sağlayarak bu işe başladığını belirterek, ”Bugün ise 60 dekarlık alanda çilek üretimi gerçekleştiriyoruz. İstihdam sayımız ise 30 oldu” dedi.

ŞAHİN, ”Yurt içi ve yurt dışı satışlarımızın yanı sıra 2015 yılına kadar 200 tonun üzerinde bir üretim hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Fındığın yanında üreticilere ek gelir getirici yeni ürünleri kazandırmaya yönelik çalışmaların yürütülmesi çok önemli” diyen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Çilek üretimi Çaybaşı ve İkizce ilçelerimizde yaygın olarak üretiliyor. Kayabaşı Mahallesinde kurulan bu çilek bahçesinin, diğer çiftçilerimize de örnek olmasını diliyorum. Valilik olarak ilimize yeni ürünlerin kazandırılmasında her zaman katkılarımız devam edecektir. Selçuk ŞAHİN kardeşimizi bu girişiminden dolayı kutluyorum” diye konuştu.
ordu gazete

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI