ÇEKİMLER BAŞLADI

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından projelenen “Trabzon Basın Tarihi” belgeselinin çekiklerine başlandı.

KÜLTÜR 15.07.2014 21:19:11 25 0
ÇEKİMLER BAŞLADI
Çekimlerine başlanan “Trabzon Basın Tarihi” belgeseli ile ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyetinden yapılan açıklamada, “Cemiyetimizce Türkiye’de ilk defa olmak üzere bir basın tarihi belgeseli çekimi planlanmaktaydı.

145 yıllık bir basın geçmişi olan Trabzon’da böyle bir belgeselin eksikliğini hisseden yönetim kurulumuz, hemen kolları sıvadı ve bir proje hazırladı.

Proje, uzun araştırmalar ve yoğun bir mesaiden sonra hayata geçirilme aşamasına getirildi. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunulan proje kabul gördükten sonra, hazırlıklar tamamlanıp, nihayet çekimlere önceki gün başlandı.

Yapımcılığını, Cemiyetimiz adına Başkan Turgut Özdemir’in üstlendiği belgeselin senarist ve yönetmenliğini, Cemiyetimiz Başkan Yardımcısı Tahir Orhan yapıyor.

2 bölüm halinde çekilecek olan belgeselin Kameramanlığını Ketizmen gerçekleştiriyor.

Proje çerçevesinde, ilk olarak Trabzon İl Halk Kütüphanesindeki eski ve tarihi belgeler görüntülendi. Çekimlerin ikinci günü, Trabzon’un turistik beldesi Uzungöl’de çekimler yapan ekip, şehrin muhtelif yerlerinde, yoğun ve titiz bir çalışma gerçekleştirecek, çok özel röportajlar yapacak.

Yapımcı Turgut Özdemir, Uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra nihayet çekim aşamasına gelindiğini ve her yönden ilklerin belgeseli olacak projenin 3 ayda tamamlanacağını söyledi.

Yönetmen Tahir Orhan ise, ‘o kadar özel ve orijinal bilgilere rastlıyoruz ki, heyecan duymamak mümkün değil. Belgesel tamamlandığında Trabzon ve Türk Basını için çok önemli bir çalışmanın hayata geçirilmiş olacağını hepiniz göreceksiniz’ görüşlerine yer verildi.
yenihizmet gazetesi



 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI