ÇAYKUR-ÇAY VE MUHABBET

ADINA FLİM YAPILAN YÖREMİZİN EN ÖNEMLİ ÜRÜNÜ ÇAY KONYALI TARAFINDAN 1.LİĞİ KAZANDI.

KÜLTÜR 31.12.2013 07:55:55 29 0
ÇAYKUR-ÇAY VE MUHABBET

Kısa adı Esder olan, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel merkezi tarafından düzenlenen Muhabbet-i çay, “Çay ve Esnaf konulu kısa film yarışmasının tanıtımının ardından dereceye giren yarışmacıların ödülleri Rize Dedeman otelde düzenlen bir törenle sahiplerine taktım edildi.

            Çaykur Genel Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleşen, “Muhabbet-i çay “Çay ve Esnaf” konulu kısa film yarışmasında dereceye giren sanatçılara ve yarışmanın jürisini oluşturan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerine ödül ve hediyeleri,  Rize Valisi Nurullah Çakır, Çevre Eski Bakanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice,  Esder Genel Başkanı Mahmut Çelikus,  RTB Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından taktım edildi.

            Çaykur tarafından Rize Dedeman otelde düzenlenen, Muhabbet-i çay, “Çay ve Esnaf konulu kısa film yarışması ödül töreninde konuşan, Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Sinema ve görsellik insan hayatının en önemli, en çekici ve en can alıcı seyirci konumunu oluşturan görsel sektörlerden birisi ve birincisi olarak hayatımızın her anında yer almaktadır.

Çay ve insanlarımız, insanlarımızın ise çoğunluğunu oluşturan esnaflarımız. Çay ve esnaflarımızın bir asra yaklaşan çok eski iki dostlukları bu kısa filmlerle birbirleri için ne kadar önemli olduklarını ortaya koymuş oldular.

Esnafımızla, çayımızın samimi dostlukları hayatımızın her safhasında devem ediyor. Hiçbir milletin hayatında çayın bu kadar derin yer etmişliği yoktur. Bu bizim milletimize özgü bir çay dostluğu ve sevgisidir.

Esnafımız bütün gününü çayla geçiriyor, dostu geliyor, arkadaşı geliyor, misafiri geliyor, müşterisi geliyor, lütfen bir çayımı için, bir çay demlemeden olmaz demek en önemli sözlerimizdendir. Esnafımız çalışırken terliyor çay içiyor, esnafımız üşüyor çay içiyor, esnafımız yoruluyor çay içiyor, canı sıkılıyor, hastalanıyor çay içiyor. Çay kısacası her derde deva, esnafımızın ve hepimizin en sağlıklı ve en samimi dostudur. Yanı iki derin dostluğu sinemaya yansıtmak için Esder’in düzenlemiş olduğu birbirinden çok güzel ve manalı filmlerin ortaya çıkmış bulunmaktadır.

 Bu başarılı onlarca filimde dereceye giren ve giremeyen tüm genç sanatçı adaylarımızı, Esder genel başkanını ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi başarılarından dolayı kutluyorum.

Ödül törenine katılan siz değerli davetlilerimize de teşekkürlerini sunuyorum
.
”dedi. Çay ve Esnaf konulu kısa film yarışmasında birinciliği Eskişehir’den Nuri Bardak filimi, ikinciliği Dem filimi (Konya), üçüncülüğü Vapur Çayı filimi (Ankara), Mansiyon ödüllerinde birinciliği Bin derde bir demlik filimi, ikinciliği herkese benden çay filimi, üçüncülüğü Ayn-i Ali filimi, dördüncülüğü son eller filimi, beşinciliği değişen dünya, değişmeyen çay filimi, altıncılığı beş çayı filimi, yedinciliği barış demliği, sekizinciliği her dem, yağmur, dokuzunculuğu haziran filimi, onunculuğu ise sabah çayı filimi elde etmiş oldu. Dereceye giren sanatçılar Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu ve Esder Genel Başkanı Çelikus’a kendilerine bu çalışmalarıyla mesleklerini profesyonelliğe taşıma noktasında göstermiş oldukları katkılara teşekkür ettiler.

Muhabbet-i çay, Çay ve Esnaf konulu kısa film yarışması ödül törenine, Rize protokolüyle birlikte, Çaykur Genel Müdürü Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, Çaykur Daire Başkanları, Çaykur Çay Fabrika Müdürleri, Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanı Muammer Atılgan’la, birçok Rizeli tüccar ve esnaflar katıldılar.


HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI