ÇAYDOSK ŞEHİTLER DİYARINDA

' Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Çayeli Kültürlerarası Etkileşim Merkezi' Projesi kapsamında Çanakkale zaferinin 100.yıl dönümünde 20 kişilik gurupla Çanakkale’ye gitti.

KÜLTÜR 15.12.2014 19:24:08 161 0
ÇAYDOSK ŞEHİTLER DİYARINDA
Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) tarafından hazırlanan, İç İşleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Çayeli Kültürler arası Etkileşim Merkezi' Projesi kapsamında  Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümünde gerçekleştirilen gezi  Çayeli'nden 20 kişilik ekip le  Trabzon-Ankara aktarmalı  olarak şehitler diyarı Çanakkale’ye gitti.
Cumartesi günü erken saatte şehitler diyarına ulaşan ekip kahraman ecdatlarının savaşmış olduğu toprakları görme imkanı buldular. Kahraman ecdadıyla bir kez daha gurur duyan gençler ataları için dua ettiler. Çanakkale Gelibolu yarımadasında Kilit bahir, Seddülbahir, Mecidiye Tabyası, Hamidiye Bataryaları, Tekke Koyu, Ertuğrul Koyu, Hisarlık Tepe, Alçı Tepe, Zığındere Şehitliği, Kerevizdere, Arı Burnu, Anzak Koyu, Anafartalar, Kabatepe, Kanlı Sırt, Lale Pine Anıtı (Tek Çam), Conk Bayırı, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Son Ok Anıtı, Kemal Yeri Çimenlik Kalesi, , Truva Atı vb. tarihi yerler eski Çanakkale Eski milli eğitim müdürü  Hüseyin YILDIZ  rehberliğinde gezdirilerek Atalarının savaşmış olduğu topraklar hakkında bilgi alarak tarih kitaplarından okumuş oldukları bilgileri yerinde görme imkanını yakaladılar.
Gezi programına katılan gençler daha önce gezip görmedikleri tarihi ve kültürel yerleri görme imkanı sağladıkları için Çaydosk ekibine çok teşekkür ederek, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını bu tür gezilerin olması gençler açısından tarih bilincinin yaşamasında katkıda bulunacağını bu tür gezilerin her daim olması gerektiğini söylediler.
Çaydosk  genel sekreteri  Adem Köse; Gerçekleştirmiş olduğumuz gezi gençlere en büyük hizmetlerden biridir. Bizler ecdadımızı atlarımızı Çanakkale’yi  hep ders kitaplarında okuduk yerinde görme imkanı bulamadık. Allah bizlere nasip etti gençleri buraya getirme imkanını yakaladık. Çanakkale, Türk, Kürt, Laz, Çerkez tek yürek olmuş, düşmanla göğüs göğüse çarpışarak kahramanlık destanı yazmıştır. Çanakkale’yi geçilmez kılan, milletimizi yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz hale getiren de işte bu ruhtur Şeklinde konuştu. Bu vesile ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına bir kez daha teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.





Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI