ÇAY İÇMEYE İLGİNÇ DAVET

12 YILDIR ÇAY SATIYOR BAKTI GELEN GİDEN YOK.İLGİNÇ YOLA BAŞ VURDU.

KÜLTÜR 1.10.2013 18:54:54 31 0
ÇAY İÇMEYE İLGİNÇ DAVET



İlkadım'da 12 yıldır çay ocağı işleten Hasan Özbek, müşteri çekebilmek için ilginç bir yöntem uyguluyor. 37 yıl önce Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nden göç eden Özbek, çay ocağında tulum çalarak müşterilerin ilgisini çekiyor. Tulum sesini duyanlar çay ocağına gelip çay içiyor. Müşterilerine hem çay satan hem de tulum çalarak keyifli dakikalar geçirmelerini sağlayan çaycı Hasan Özbek, müşterilerinin bu durumdan son derece memnun olduğunu belirtti.


Emekli olduktan sonra çay ocağı işletmeye başladığını dile getiren Hasan Özbek, '2-3 günde bir burada tulum çalıyorum. Tulumun sesini duyup çay içmeye gelenler var. Özellikle tulum dinlemeye gelenler var. Ben 7 yaşından bu yana tulum çalıyorum. Çalıştığmız için yaylalara gidemiyoruz, köyümüze gidemiyoruz. Bu şekilde hasret gideriyoruz' dedi.

Tulumun sesini duyup çay ocağına geldiğini vurgulayan 47 yaşındaki Halis Durak, 'Evden çıktım ve ince bir ses duydum. Ben düğün var sandım. Köşeden baktığımda amcam o kadar güzel çalıyordu ki kendimi yaylalarda sandım. Biz Karadenizliler bu tarz müziklere özlem duyuyoruz. Ben hayatımda tulumu ilk defa bu kadar yakından gördüm. Hasan Özbek'e çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Her sabah tulum eşliğinde çay içmek için işyerine geldiğini söyleyen 52 yaşındaki Murat Çağlar, 'Tulum eşliğinde keyifli bir çay içip güne iyi başlıyorum' dedi.

Tulum Müziğiyle Çaya Çağırıyor
Tulum Müziğiyle Çaya Çağırıyor
Tulum Müziğiyle Çaya Çağırıyor
Tulum Müziğiyle Çaya Çağırıyor
Tulum Müziğiyle Çaya Çağırıyor
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı