Buzdolabında 300 bıldırcın üretti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde bir şahıs, eski buzdolabını kuluçka makinesi yaparak 300 bıldırcın üretti.

KÜLTÜR 3.10.2013 09:50:50 27 0
Buzdolabında 300 bıldırcın üretti




Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdoğancılar köyünde ikamet eden Ereğli Demirçelik Fabrikalarından (Erdemir) emekli İbrahim Özdemir (55), evinde atıl durumda olan buzdolabını kuluçka makinesine çevirerek 6 yılda 300 bıldırcın üretti.
Erdemir'den emekli olduktan sonra boş vaktini değerlendirmek amacıyla hayvan yetiştiriciliğine başladığını belirten Özdemir, 'Erdemir'den emekli olduktan sonra boş zamanımı değerlendirmek amacıyla hayvan yetiştiriciliğine başladım. Bir televizyon kanalında buzdolabından kuluçka makinesi yapıldığını gördüm. Büyük oğlum Erhan Özdemir elektronik üzerine çalışıyor. Bana 'Baba bunu bende yapabilirim' dedi.
Bende evde bulunan atıl durumda buzdolabını kendisine gösterdim. O da yaptı. Buzdolabının içinde 4 adet ampul var. Bıldırcın 18 gün içinde yumurtadan çıkıyor.
Küçük oğlum Erdi Özdemir de tam bir bıldırcın hastası, bana bıldırcın üretiminde yardımcı oldu. Yaklaşık 5-6 yıldan bu yana toplam 300 bıldırcın ürettim. Bu işi hobi olarak yapıyorum, ticari bir düşüncem olmadı, arkadaşlarım benden bazen bıldırcın yumurtası istiyor bende kendilerine veriyorum, bıldırcın da isteyenler var onları kıramıyorum. Bıldırcın yumurtasının bronşite çok faydası var.
Bende sabahları bıldırcın yumurtası içiyorum. Bu işi ticari olarak değil, kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için yapıyorum. Bunun yanında hayvan yetiştiriciliğine merakım çok' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI