Bu meslek artık cazibesini kaybetti

Trabzon Beşikdüzü'nde imal ettiği nalbur malzemelerini Rize ve İlçelerinde satışa sunan Koray Sağlam 'bu işin artık tadı tuzu kalmadı' dedi.

KÜLTÜR 17.07.2014 15:27:05 47 0
Bu meslek artık cazibesini kaybetti

Rize'nin Pazar ilçesinde Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan halk pazarında Nalbur tezgahı açarak geçimini sağlayan 40 yaşındaki Trabzon Beşikdüzünden Koray Sağlam mesleğe ilginin kalmadığını söyledi.

Babasından devraldığı mesleği 20 yıldır yaptığını dile getiren Sağlam, şunları söyledi: “Dağ yöresi ilçe ve köylerde bu meslek 30 yıl önce daha yaygındı. bölgemizde günümüzde bu mesleği bizden başka yapan kalmadı sayılır. Dağlık alanda tarım yapmak güçleşince vatandaş çareyi başka yerlere göç etmekte buluyor. Bu yüzden bizden sonra bu mesleği yapacak kişi olmayacak. Nalburculuğa artık eskisi gibi rağbet yok” dedi.

Sağlam 'haftanın İki günü Pazar,birer gün ise Çayeli-Ardeşen ve Fındıklı'ya gidip el emeği göz nuru ve alın teri dökerek yaptığımız Nal, menteşe, nacak, bıçak, testere, turpan, orak, saç, saç ayağı, kazma, kürek, ve çapa gibi nalburiye malzemelerimi  kurulan Halk Pazarında açtığım sergide satışa sunuyorum.Küçük malzemeler 10-15TL arasında,büyükler ise 20 TL den satıyorum ancak vatandaşların eskisi gibi bu ürünlere rağbet etmediğini görüyoruz'dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI