Bahar Geldi.İstikamet Rize

Her mevsim doyulmaz güzellikleri içinde saklayan Rize Fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez ender yörelerinden biridir.Bahar ile Canlanan Kainat Dünyanın her yerinden ziyaretçileri bekliyor.

KÜLTÜR 10.04.2014 10:45:06 23 0
Bahar Geldi.İstikamet Rize

Doğanın uyanışını simgeleyen çiçeklerin açması, baharın geldiğinin en güzel göstergesidir. Yeşilliğin merkezi olan Rize bahar mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahiptir. İlkbaharda Rize’de yağış ortalamasının az olması doğa ve doğa sporları ile ilgilenenleri Rize’de buluşturmaktadır. Trekking (doğa yürüyüşü), Rafting, Dağcılık, Jeep Safari, Kuş gözlemciliği, Foto Safari, Yamaç Paraşütü, Motosiklet ve Bisiklet turları doğaseverlerin ilgisini çeken sporlar arasında yer almaktadır.


Trekking ( Doğa Yürüyüşü)

Trekking, Türkiye’de kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen,  Rize doğa yürüyüşü için Türkiye’de en önemli merkezlerden biridir. Rize yaylalarında ve dağlarında yürüyüşe çıkmak her mevsim süren yeşilliğin merkezinde doğaseverlere dinlenme fırsatı sağlayacaktır.

trekking_rize

Rafting

Kaçkar Dağlarının yamaçlarında hızlı akan su kaynaklarının en ünlüleri Fırtına Deresi, Taşlıdere, İyidere’dir. Rafting için gerekli debi miktarı sunan bu akarsular doğaseverler için önemli Rafting merkezleridir. Bu yerlerin dışında Rize’de keşfedilmeyi bekleyen büyüklü küçüklü birçok dere de mevcuttur. Doğaseverlere küçük bir not:  İyidere’de her yıl Türkiye Rafting Şampiyonası’nın bir ayağı da düzenlenmektedir.

phoca_thumb_l_13.06.2010

                      
Dağcılık

Doğu Karadeniz dağ sıraları Türkiye’nin en yüksek zirvelerini içeren bir dağ cennetidir. Bu sıra dağların en yüksek zirvesi olan Kaçkar (3937 m) Türkiye’nin 4. Yüksek dağıdır. Rize ilinin Erzurum- Artvin sınırını da teşkil eden Doğu Karadeniz Dağları, Verçenik, Bulut ve Altıparmak gibi dağlar da yüksek zirveleriyle dağcılık sporuyla uğraşan doğaseverler için önem teşkil etmektedir.

uluslar-arasi-dagcilik-ve-turizm-senligi-3787757_o



                
Jeep Safari

Karmaşık dağ yolları ve yeşillik ile sarmalanan Rize’de doğayı görmenin alternatif bir yolu da Jeep Safari’dir.

 jeep safari

Kuş Gözlemciliği

Pek çok yırtıcı kuş, Temmuz ve Ağustos aylarında, doğu yönünden Rize’ye gelerek güneye; Mart ayında ise, aynı güzergâhı kullanarak Kafkas Dağlarına göç etmektedirler. Bu nedenle bu güzergâh kuş gözlemcileri için essiz bir parkur sergilemektedir. Bu bölgede yapılacak yürüyüşler doğaseverlere değişik kuş türlerini inceleme fırsatı sunacaktır.

kusgozlemciligi

Foto Safari

Yeryüzünde ender doğa güzelliğine sahip olan Rize’de fotoğraf meraklıları için eşsiz karelerin yakalanabileceği manzaralar bulmak mümkündür. 3900 m olan Kaçkarlar ’da çeşitli bitki örtüsü, hayvan türlerini bulmanın yanı sıra dağların, bulutların, yağmurun, ve insanın birlikteliğinden doğan güzel manzaraların bir fotoğraf karesine de sığdırılması mümkün.

foto safari

Yamaç Paraşütü

İkizdere ilçesinin Anzer yaylası ile Çamlıhemşin ilçesinin Pokut yaylası yamaç paraşütü yapılabilecek yapıya sahiptir.

20130210_160341

Motosiklet ve Bisiklet Turları

Kendi rotanızı kendiniz çizmek istiyorsanız Rize’nin yaylalarını ve dağlarını bisiklet ve motosikletin iki tekeri ile keşfetmek mümkün.

1516320

Doğa tutkunları için Rize’de yapılacak etkinlik sayısının fazla olması bahar aylarında Rize ilini daha önemli bir yere taşımaktadır. Haydi doğaseverler istikamet Rize !

Duygu FURUNCU 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI