Bahadıroğlu Ardeşen'de

Pazar'lı Tarihçi,Gazeteci ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu Ardseşen'de Kayıt dışı tarih konulu konferans verdi

KÜLTÜR 23.12.2014 09:18:52 15 0
Bahadıroğlu Ardeşen
BAHADIROĞLU YAPTIĞI KONUŞMALARDA;

KAYIT DIŞI TARİH
Bahadıroğlu, tarihimizi bize bugüne kadar yanlış anlatan zihniyetlerin olduğunu ve bu zihniyetlerin kötü niyetli olduklarını, ülkeyi çoğu zaman kaosa sürüklediklerini belirtti. Bahadıroğlu “Bu yanlış bilgiler, her türlü platformda ülke olarak karşımıza çıkıyor. Bu da kendi içimizde bizi bölüp önyargılı davranışlar sergilememize sebep oluyor. Yeni yetişen neslin bu yanlış bilgilerle beslenmemesi için, kayıtlara bilerek yanlı yanlış geçirilmiş tarihimizi gençliğe doğru aktarılmasında, günümüz aydınlarına çok iş düşüyor” dedi.

ÇANAKKALEYİ YANLIŞ ÖĞRENDİK
Bahadıroğlu, tarihimizin şimdiki dizilerden öğrenilmemesi gerektiğinin altını çizerek, o tür dizilerin asıl amacı ile yani eğlence amaçlı seyretmek gerektiğini belirtti. Gençlere tarihin bilinmeyenlerini açıklayan Bahadıroğlu “Biz Çanakkale Savaşı’nı yanlış öğrendik. Çanakkale’de Selahaddin Akif Paşa’yı çoğunuz duymamıştır. Haklısınız, ders kitaplarında yazmaz zira bu paşa 18 Mart Çanakkale zaferini planlayıp kazanan paşadır” diyerek gençleri aydınlattı.


Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin 

Bu gün gündüz öğrencilerimize akşamda halkımıza değerlerimiz ve kayıt dışı tarıh konulu konferans veren tarihçi,fikir adamı, yazar YAVUZ BAHADIROĞLU 'na teşekkür ederim.
Konferansa bizzat gelerek onurlandıran başta Kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimize tüm halkımıza teşekkür ederim'. 



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI