ARAMA KURTARMA ARACI TESLİM EDİLDİ.

İL ÖZEL İDARE SATIN ALDI.AFAD'A VALİ ÇAKIR TESLİM ETTİ.

KÜLTÜR 12.11.2013 20:34:34 12 0
ARAMA KURTARMA ARACI TESLİM EDİLDİ.


İl Özel İdare Müdürlüğünce modifikasyonu tamamlanan ‘Arama ve Kurtarma’ aracı, Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) teslim edildi.

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ve AFAD Müdürlüğü yetkililerinin hazır bulunduğu teslim töreninde Vali Çakır, yaptığı değerlendirmede; “İl Özel İdaresi tarafından modifikasyonu yaptırılan arama kurtarma aracını bu gün AFAD Müdürlüğü yetkilerine teslim ettik. Rize’nin yağışlı iklimini ve arazi şartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu tür araçların varlığına ihtiyaç duyulan bir coğrafya. Bu gün, ikincisini AFAD Müdürlüğü envanterine kattığımız bu araçların varlığına rağmen, inşallah bu araçları sıklıkla kullanma ihtiyacı duymamayı temenni ediyorum. Gerektiğinde, farklı bölgelerde meydana gelen afetlere müdahale eden AFAD ekibimizin, gittikleri yerde sağlıklı bir şekilde konaklayabilmeleri için birde karavan alımını planlıyoruz” dedi.

Rize’de yürütülen arama kurtarma faaliyetleri, her afette olduğu gibi AFAD ekiplerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve destekleri ile yürütüldüğünü ifade eden Vali Çakır, “Rize’de ki arama kurtarma faaliyetlerini AFAD ekipleri ile beraber, diğer arama kurtarma ekipleriyle bir bütünlük içinde yürütüyor ve birlikteliklerini destekliyoruz. Bu açıdan baktığımızda bu ve benzeri araçların ihtiyaç halinde herkesin ortak kullanımına ait olduğunu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yeni aracın AFAD ekibine hayırlı olması ve kedersiz günler temennisinde bulunan Vali Çakır, aracın modifikasyonunu gerçekleştiren İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclisi üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.   

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı