Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu "Harften Öte Kadın" projesinde

Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu "Harften Öte Kadın" projesinde

KÜLTÜR 13.01.2020 14:37:18 66 0
Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu "Harften Öte Kadın" projesinde

Rize-Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu bir etwinning projesi olan 'Harften Öte Kadın' projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

Pazar Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Adile Kılıç 'ülke genelinde kadının önemini anlatmak ve cinsiyet eşitliğini vurgulamak, kadına şiddetle mücadeleye ilişkin öğrencilerde ve toplumda farkındalık oluşturmak adına bir e-twinning projesi olan 'Harften Öte Kadın' projemizi oluşturduk” dedi.

Kılıç “Türkiye'nin çeşitli illeri ve Azerbaycan 'dan toplam 30 ortak okul ve öğretmen ile 208 öğrenci sosyal sorumluluk adına yola çıktık. Farklı illerden öğrencilerimiz iki ayı aşkın süredir Kadının önemine dair şiirler yazıyor, resimler yapıyor, muhabir olup ellerinde mikrofonla toplumun her kesiminden insanlarla ( Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürleri, Üniversiteden Öğretim üyeleri, Öğretmenler, sade vatandaşlar ile) kadının önemine ilişkin görüşlerini alarak yaşamın içinde bu sorumluluğu kazanma adına emek veriyorlar. Biz öğretmenler öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturma, özgüven kazanmalarına yardımcı olma, değerlerimizle iç içe yaşama adına onlara yeni yollar açıyoruz. Projemizin ilk çıktısı da '81 il 81 dize TÜRKİYE' etkinliği. ' Bir Dizede Sen Kadın Desen' Sloganıyla Türkiye'nin her şehirden öğretmenler bir olduk ve 'Kadın nedir?' sorusuna cevap verdik. Bu etkinlikte Rize’yi temsil etmekten dolayı onur duydum. 'Kadın emekçidir, kadın emek verendir.' diyerek kadınlarımızın toplumdaki önemini vurgulamak istedim. Projemiz devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz birçok etkinlik var. Ocak ayı etkinliğimiz ise Tarihte ses getirmiş önemli Türk kadınlarını drama ile canlandırmak. Öğrencilerim ve ben bu tür toplumsal projelerde yer almaktan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkürler ederim” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı