35 Yıldır aynı mesleği yaşatıyor

Artvin’de ayakkabı tamiratı, ayakkabı ve deri ürünlerinin boyacılığını yapan Necmi Gümüşgöz, yaptığı işe ve mesleğine olan saygısı ile tanınıyor.

KÜLTÜR 5.07.2014 09:50:56 20 0
35 Yıldır aynı mesleği yaşatıyor
Arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilen Gümüşgöz, işini ve arkadaşlarını çok seviyor. Yaklaşık 35 yıldır bu mesleğini yapan ve ailesini geçindiren Gümüşgöz, en büyük servetin samimiyet ve dürüstlük olduğunu söylüyor.


35 YILDIR MESLEĞİMİ YAPIYOR, ALINTERİMLE EVİME EKMEK GÖTÜRÜYORUM

Ben işime, mesleğime dönecek olursam; 1980 yılından beri deri ürünlerinin boyanması, ayakkabı tamiratı ve boyamasını yapıyorum. Bir işi yapıyorsanız layıkıyla sevgiyle yapacaksınız. İşinizi seveceksiniz. Dürüst olacaksınız ve en iyi şekilde yapacaksınız. Biz büyüklerimizden böyle gördük. Aynı mirası yaşantımızla, yaptığımız işle yaşatmaya devam ediyoruz. Helal lokma, helal ekmek yemek, alınteri ile aileyi geçindirmenin mutluluğu bir başka oluyor. Ben Merkez Camii’nin bahçesinde bulunuyorum.

İşimi burada yapıyorum. Allah’a şükür bizim gönlümüz zengindir. Üç beş kuruş ta olsa kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorsam, devlete yük olmuyorsam, bir kişinin istihdam sorununu bu sayede bertaraf ediyorsam bu benim için büyük onurdur. Sağ olsunlar çevremizdeki dostlarımız arkadaşlarımız her zaman yanıma gelir sohbet ederiz.

Artvin’in en güzel yanı da budur. Burada insanlık var, dostluk, arkadaşlık, kardeşlik var. Onun için Artvinli olmanın ayrıcalık olduğu söylenir. Ben kısaca yaptığım iş ile ilgili olarak şunu söyleyeyim; Her türlü ayakkabı tamiratı ve boyaması, Deri mont, deri çanta ve deri ürünlerinin boyamasını yapıyorum.

DERİ MONT VE DERİ ÜRÜNLERİNİN BOYASI İÇİN BAŞKA İLE GİTMENİZE GEREK YOK.

Biliyorsunuz deri montlar çok değerlidir. Eğer kazara kesilmezse ölümsüz gibidir. Ama iki üç yılda bir boyası atabilir. Yani boya ihtiyacı ortaya çıkar. İşte böyle bir durumda Cami Meydanı’nda beni bulabilirler. Aslında bizim mesleğimiz hizmet noktasında Artvin’e bir artı sağlıyor. Eğer bu mesleği biz yapmazsak Rize’ye, Trabzon’a, Erzurum’a mı gidecek. Hizmeti Artvinli kardeşlerimizin ayağına getirmiş oluyoruz.

MÜBAREK RAMAZAN AYI’NIN TÜM İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

Son olarak Mübarek Ramazan Ayı’nın içindeyiz. Allah herkese sağlık, sıhhat versin. Bu ay rahmet ve bereket ayıdır. Sabır, yardımlaşma ayıdır. Dargınlıkların unutulduğu, kardeşliğin, dostluğun yeniden tesis edildiği aydır. Ramazan Ayı’nın tüm İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum. Artvin’in yaşatılmasında emeği geçen, herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak : Sami ÖZÇELİK(08 haber)
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI