150 YILLIK BAKIR SİNİYİ ANKARA’DA SERGİLİYOR

Tarihi bakır siniyi bir hayli beğenen Rizeli olmayan misafirlerin bakır siniyle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyorlar.

KÜLTÜR 6.06.2021 09:58:44 39 0
150 YILLIK BAKIR SİNİYİ ANKARA’DA SERGİLİYOR

Rizeli Sendikacı, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat KARADAĞ, rahmetli dedesi Sultan Karadağ’dan, rahmetli babası hacı Hüseyin Karadağ’a Osmanlıdan kalma 150 yıllık bakır siniyi, Ankara Balgat’taki Öz Gıda İş Sendikası Genel Merkezi çalışma ofisinde sergileyerek misafirlerine tanıtıyor. Tarihi bakır siniyi bir hayli beğenen Rizeli olmayan misafirlerin bakır siniyle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyorlar.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat KARADAĞ, ”İsmini taşıdığım rahmetli Sultan dedemden ailemize hatıra kalan ve 150 yıllık geçmişi olan Osmanlıdan kalma siniyi Rize’den Ankara’ya getirip ofisimde sergiliyorum. Geçmişte evlerimizde sofra olarak kullanılan, bakır ve hatta gümüş olan siniler bile vardı. Yıllar sonra bakır siniler yerini alüminyum sinilere bıraktı. Bugün halen alüminyum siniler kalabalık ailelerde sofra olarak kullanılmaktadır. Fakat bakır siniler artık tarihi eser oldular. Sehpa üzerinde misafirlerimin bir hayli dikkatini çekiyor. Misafirlerimin dikkatini çeken tarihi bakır siniyle ilgili kendilerine bilgi veriyorum. Rize’mizin geçmişinde yemek sofrası olarak kullanılan ve çoğunluğu yöre sanatı motiflerle işlemeli olan bakır siniyi Rize’mizde halen bakırcılar çarşısı sokağında bakırcılık sanatını devam ettiren bir esnaf kardeşimize sininin iç kısmına Rize yazdırıp, çay bitkimizin filizini işlettim. “şeklinde açıkladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI