11. Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Rize’de başlıyor!

Garanti Bankası, TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle tam on bir yıldır çocuklara özel gerçekleştirilen Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nin on birincisi; 5-6 Kasım tarihlerinde Rize’de çocuklarla buluşuyor!

KÜLTÜR 3.11.2014 18:26:26 63 0
11. Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Rize’de başlıyor!
Daha önce İstanbul, İzmir gibi şehirlerde düzenlenen festival; kuzeye, güneye, doğuya; kısacası ülkenin dört bir yanındaki çocukları dünyanın her yerinden gelen sinema filmleriyle buluşturmak üzere; Anadolu'da bir yolculuğa çıktı. 2009’da Mardin ve Urfalı, 2010’da Adıyaman ve Diyarbakırlı, 2011'de Ordu ve Karslı 2012’de Konya ve Aksaray 2013’de Mersin ve Adana’da çocukların büyük ilgisiyle karşılanan Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali, bu yıl Erzurum ve Rizeli çocuklarla buluşuyor.

Küçük sinemaseverlerin ebeveynleriyle birlikte, ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Çocuklar İzliyor, En İyi Filmi Seçiyor!

Garanti Mini Bank 11. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’nin EN İYİ FİLMini bu yıl da her yıl olduğu gibi, festivalin Çocuk Jürisi seçecek Rize’de toplanacak, yaşları 6-11 arasında değişen Çocuk Jürisi’nin üyeleri; yine bir atölye çalışması yönlendirmesiyle festivalin yarışma bölümünde seyirci karşısına çıkacak altı filmi izleyerek “En İyi Film”i seçecek. Yarışma filmleri ise şimdilik sürpriz!

Festivalde 9 yaş altı çocuklar için yapılacak film gösterimleri, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla tarafından seslendirilecek


Çocuklar, yönetmenliğini Daniel Acht’ın yaptığı, dünyanın en prestijli etkinliklerinden 2014 Giffoni Film Festivali’nde, Gençler Jürisi Birincilik Ödülü’nü alan açılış filmi WOMBO’yu izleyecek.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI