10 GÜNDÜR NE İÇİN YÜRÜYOR...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Remzi Can (43), on günlük yürüyüşün ardından Kazan'a ulaştı.

KÜLTÜR 3.01.2014 10:13:13 115 0
10 GÜNDÜR NE İÇİN YÜRÜYOR...
Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarında 24 Aralık Salı günü dualarla yürüyüşe başlayan Can, yürüyüşünün 10. gününde başkentin Kazan ilçesine ulaştı. Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesinde muayene olan Remzi Can, geceyi öğretmenevinde geçirdikten sonra yürüyüşüne kaldığı yerden devam edecek.
 
Kazan'da AA muhabirine açıklama yapan Can, 17 Aralık'ta başlayan operasyonlara tepki göstermek ve Başbakan ile arkadaşlarına destek vermek için yürüyüşe başladığını belirterek, 'Tek amacım Başbakanımıza destek olmak, başkaca da bir amacım yok. Yürüyüşümü, yarın TBMM'de sonlandırmayı düşünüyorum. Kabul ederlerse de Sayın Başbakanımızla görüşüp bir acı kahvesini içmek istiyorum. Sayın Başbakanımız göreve geldiği günden beri kefenimiz üzerimizdedir dediği için ben de bu yüzden kefen giydim' diye konuştu.
 
Yol boyunca çok olumlu tepkiler aldığını ve verilen destekten çok memnun olduğunu aktaran Can, 'Ülkemizi sürekli karıştırmaya çalışıyorlar. Yıllardır bizi bölmeye çalışıyorlar ama başaramadılar. Çünkü biz din kardeşiyiz. Biz, Edirne'den Kars'a tek bir milletiz, tek bir devletiz' ifadesini kullandı.
 
Ankara'ya ulaştığında Meclis'te açıklama yapmayı düşündüğünü dile getiren Can, 'Bu yaşananların dış güçlerin oyunu' dedi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI