Yerli Malı tanıtımı için Kermes düzenlediler

Güray "Yerli malı haftasının amacı toplumsal tutum bilincinin oluşması ve yerli malı tüketiminin teşvik edilmesidir".

KULTUR-SANAT 15.12.2018 10:41:44 29 0
Yerli Malı tanıtımı için Kermes düzenlediler

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesinin destekleriyle AK Parti Artvin Kadın Kolları, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla kadın girişimcilerin ürettiği yerli mallarını tanıtmak için kermes düzenledi.

Milli İrada Meydanında düzenlenen kermese, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşi Hacer Kocatepe, Artvin Vali Yardımcısı Seda Başoğlu, AK Parti Artvin İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, AK Parti Artvin Kadın Kolları İl Başkanı Gülser Güray, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sevim Cicioğlu, AK Parti Artvin Gençlik Kolları İl Başkanı Ali İhsan Başar, çok sayıda girişimci kadın ve vatandaşlar katıldı.

Kermesin açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, evlerinde üretim yapan girişimci kadınlara ürünlerini satışa çıkarıp evlerine ekonomik katkı sağlamayı amaçlayan AK Parti Kadın Kollarının düzenlemiş olduğu Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında ki kermesten dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek yerli ve milli üretim ile el emeği üretime destek verdiklerini belirtti.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gülser Güray ise gazetecilere yaptığı açıklamada : ” Yerli malı haftasının amacı toplumsal tutum bilincinin oluşması ve yerli malı tüketiminin teşvik edilmesidir. Bu sebeple kadın girişimciler ve evlerinde üretim yapıp satış imkânı bulamayan kadınların aile bütçelerine katkı sağlamlarını ve aynı zamanda yerli ürün tüketimini özendirici faaliyette bulunmalarını amaç edindik. AK Parti Kadın Kolları olarak “AK Kadınlar yerli üretir, milli tüketir, ekonomiye destek verir” anlayışı ile ilimizde de kadınların evlerinde ürettikleri gıda ve el emeği ürünlerini bu etkinlik kapsamında halka sunumlarına imkân tanıdık. Artvin Belediyesi tarafından desteklenen etkinliğe üretici kadınlarımız ve halkımız yoğun bir ilgi göstermiş ve bu sayede yöresel ve el emeği ürünlerin tanıtılması ve satışı gerçekleştirilmiştir.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı