YENİDEN BİR FİLM ÇEKİMİ BAŞLAYACAK

YENİDEN BİR FİLM ÇEKİMİ BAŞLAYACAK

KULTUR-SANAT 25.01.2019 13:52:56 34 0
YENİDEN BİR FİLM ÇEKİMİ BAŞLAYACAK

Cem Özay'ın 'Af' isimli ilk uzun metraj filmin Artvin’deki çekim hazırlıkları başladı.

Hayati Akbaş

Hayati Akbaş

ARTVİN-'Yolcu' adlı kısa filmiyle yerli ve yabancı festivallerden ödülle dönen Cem Özay'ın 'Af' isimli ilk uzun metraj filminin Artvin’deki çekim hazırlıkları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmeye uygun görülen ve 2017 Antalya Film Forum'da TRT Proje Geliştirme Ödülü kazanan filmin çekimleri Artvin'de yapılacak.

Cem Özay'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstleneceği 'Af', İsviçreli görüntü yönetmeni Sebestian Weber'e emanet edilecek. Taşrada yaşayan otoriter bir baba ile ailesi arasındaki çatışmayı konu edinen film, ulusal ve uluslararası festivallerde sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin çekimleri için en kısa zamanda Artvin’de saha çalışmalarına başlanacağını açıklayan Özbay “Bu film Artvin’in tanıtımında da önemli bir rol üstlenecek diye düşünüyorum. Saha çalışmalarımızın tamamlanması ardından görüşmelerimize devam ettiğimiz oyuncu kadromuza da son şeklini vereceğiz.” dedi.

Artvin’in doğal güzelliklerinin de film çekimlerinde arka plan olarak kullanılmasına önem verdiklerini söyleyen Artvinliler çekimlerde her türlü desteği vereceklerini de söylediler.

Filmin çekimlerinin nisan ayında başlanması planlanırken, oyuncu kadrosu daha sonra açıklanacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı