YAZAR ÖMER YERLİKAYA SON ROMANI ‘BEYAZ ALİ’ İLE OKURLARIYLA BULUŞTU

YAZAR ÖMER YERLİKAYA SON ROMANI ‘BEYAZ ALİ’ İLE OKURLARIYLA BULUŞTU

KULTUR-SANAT 5.11.2018 10:01:56 17 0
YAZAR ÖMER YERLİKAYA SON  ROMANI ‘BEYAZ ALİ’ İLE  OKURLARIYLA BULUŞTU

Yazar Ömer Yerlikaya, Son Romanı “Beyaz Ali”nin Tanıtımı ve İmza Gününün de Patika Kitap Evinde Okurlarıyla Bir Araya Geldi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Yazar Ömer Yerlikaya, Son Romanı “Beyaz Ali”nin Tanıtımı ve İmza Gününün de Patika Kitap Evinde Okurlarıyla Bir Araya Geldi.

Köşe yazarı Yazar Ömer Yerlikaya, son romanı “Beyaz Ali” ve ilk romanı olan “Rüzgârlı Tepeler ”in 2005 yılından sonra 13 yıl sonra yaptığı yeni baskısını tanıtarak, Patika Kitabevi’nde imza günü düzenledi. Düzenlediği kitap tanıtım ve imza gününde gençlere kitap imzalayan ve onlarla bol bol sohbet eden Yazar Ömer Yerlikaya’yı gazeteciler de yalnız bırakmadı.

DHA Artvin muhabiri Adem Güngör, Artvin Post muhabiri ve köşe yazarı, AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, Birgün Artvin temsilcisi Dilan Şahinbaş, yazar Yerlikaya’ya destek vererek, bugüne kadar yazdığı roman kitapları ve yerel gazetede her gün yazdığı yazılardan dolayı teşekkür etti.

Yazar Ömer Yerlikaya son kitabı “Beyaz Ali”nin yeni bir anlayışla yazıldığını, belki de dünyada bir ilki denediğini, kitaptaki karakterin yazarla olan tartışmasına, itirazına şahit olunacağını belirtti.

Beyaz Ali Romanı Çok Farklı Bir Romandır

Yazar Ömer Yerlikaya imza günü nedeniyle yaptığı açıklamada;” Yeni ve son kitabım “BEYAZ ALİ” romanını tanıtmak ve kısa da olsa imza günü düzenlemek için Artvin’in en faal, en güzel buluşma noktası olan Kitap Kurtlarının ortak adresi Patika ’da bir başka kitabımın tanıtım ve imza günü nedeniyle gençlerle birlikteyim. Tabii genç insanların arasında olmak, onlarla okumak ve kitap üzerine sohbet edip imza günü yapmak benim için apayrı bir gurur vesilesidir.

Ben bu akşam 2 mutluluğu ayını anda yaşadım. Birincisi, gençlerin kitabıma ve bana olan samimi ilgisi, saygısı ve sevgisidir. Biliyorsunuz dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıydı. Cumhuriyetimizin 95’nci yılıydı. Atatürk Cumhuriyeti, ülkeyi, milleti kime teslim etmişti. Gençlere değil mi? Çünkü Atatürk gençlere güveniyordu. Başka kimseye güvenmedi onlara güvendiği kadar. Bundan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etmiştir. İşte bu gençlerle birlikte olmak bambaşka bir heyecan ve mutluluk olsa gerek. Onlarla gelecek üzerine, ülkemiz ve milletimiz üzerine her konuda sohbet etmek, onların birikim ve bilgilerinden faydalanmak, iletişim kurmak muhteşem bir andır. Gençlerimize güveniyor ve onlara başarılar diliyorum.

İkinci mutluluğum; Gazeteci arkadaşlarımızın yakın ilgisi, Gerek DHA Artvin Muhabirimiz Adem Güngör, Gerek Birgün gazetesi Artvin temsilcisi Dilan Şahinbaş ve Gerekse Artvin Post’un köşe yazarı ve muhabiri Sami Özçelik ile birlikte imza ve söyleşide bulunmak çok güzel bir duygu oldu. Gazeteciler dünyanın en zor işini yapıyorlar. Üstelik büyük bir fedakârlıkla yapıyorlar.

Gazetecilik çok zordur. Ben yazarım. Gazetede her gün köşe yazıları da yazıyorum. Ama bir gazeteci gibi, bu değerli gazeteci arkadaşlarım gibi haber yazamam. Bu bambaşka bir yetenek ve aynı zamanda yürek işidir. Bu 3 değerli arkadaşlarımız gerçekten mesleğini çok güzel ve başarıyla yapıyorlar. Onlarla sohbet edip, her konuda bilgi alışverişinde bulunmak, sohbetlerimizle birlikte yeni şeyler öğrenmek, dostluğu, arkadaşlığı tazelemek çok keyifli oldu.

İlk romanım “Rüzgarlı Tepeler” 2005 yılında yayınlanmıştı. Alacele basılmış düzenlemesi, baskısı istediğim gibi olmamıştı. Bu ilk göz ağrım olan “Rüzgârlı Tepeler” düzenleme yapılarak, yapılan hatalar düzeltilerek, kapağı yenilenerek yeniden baskısı yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı