TÜRKİYE-AZERBAYCAN "KARDEŞ TÜRKÜLER PROJESİ" ETWİNNİNG ETKİNLİĞİ YAPILDI

Artvin-Azerbaycan kuruculuğunda başlatılan eTwinning "Kardeş Türküler Projesi" kapsamında sanatçı/müzikolog" Paul Dwyer'in katılımı ile çevrim içi konser yapıldı.

KULTUR-SANAT 12.03.2021 13:05:03 37 0
TÜRKİYE-AZERBAYCAN "KARDEŞ TÜRKÜLER PROJESİ" ETWİNNİNG ETKİNLİĞİ YAPILDI

Hayati Akbaş

ARTVİN- Öğrencilere iki farklı ülkenin müziğini/türkülerini sevdirmek, ritim duygularını geliştirmek, proje öğrencilerinden bir koro oluşturarak öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmak amacıyla Artvin-Azerbaycan kuruculuğunda başlatılan eTwinning 'Kardeş Türküler Projesi' kapsamında sanatçı/müzikolog' Paul Dwyer'in katılımı ile çevrim içi konser yapıldı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan çevrimiçi etkinliğe Azerbaycan, Artvin, Rize, Ordu, Samsun, Kocaeli, Isparta ve Tekirdağ'dan projeye katılan 11 öğretmen ve 78 öğrenci katıldı.

eTwinning İl Koordinatörü Filiz Özden moderatörlüğünde yapılan etkinlikte Paul Dwyer, proje kurucusu Arhavi Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Yeşim Kılıçoğlu ve dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Çevrim içi etkinlik kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye'den dinleyicilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI