ROMANI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Uzm. Doktor ve Yazar Nazım İNTEPE’nin; Bir Aile Terapistinin Notları Konulu Romanı okuyucuları tarafından büyük beğeni topladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Tıp Tarihi bölümünde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Nazı

KULTUR-SANAT 24.11.2020 10:00:57 67 0
ROMANI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Haber: Bayram Ali Kavalcı

Romanının yazarı, Yrd. Doç. Dr. Nazım İNTEPE; ”Bu romanımı yaşanmış olaylardan kurgulamış olup, özel hayatın mahremiyetini korumak için isimler değiştirilmiştir.” diye açıkladı.

Romanı okuyan onlarca okuyucu roman hakkında yazdıkları olumlu yorumlarında romanın içeriğiyle ilgili oldukça faydalı paylaşımlarda bulundular. Romanda, “Aile Terapisti genç bir psikiyatrın gözünden ele alınmış vakaları içermektedir. Danışan veya hastalarının eşler arası cinsel, duygusal veya davranışsal sorunları en az iki üç seansta onlarla beraber çözmeye çalışan bir Aile terapistinin hayatının akışı yazılmıştır. İşi gereği aile sorunlarını dinlemekte ve çözüm aramaktadır fakat terapistin de aşamadığı sorunları vardır, eşiyle sorun yaşamaktadır. Eşiyle evlerini ayırmışlar, ne yapacağını bilemez haldedir. Sürekli kendi sorunuyla boğuşurken bir taraftan da danışanlarının sorunlarına çözüm aramaktadır. Danışanlarıyla görüşürken, onlara yol gösterirken sık sık kendisiyle ters düşmektedir. Acaba Terapist kendi sorunlarını nasıl çözecektir? Roman bir evlilik okulu kitabı olma iddiasında değildir fakat romanda bir danışana bu ihtiyaç ve terapistin yaptığının bu olduğu söyletilmiştir. Temel insan sorunları olan aşk, cinsellik, kıskançlık, vakalarla işlenmiştir. Ruh, inanç, hastalık, ölüm korkusu gibi konular kanser hastası bir rektör ve bir doktor üzerinden ele alınmış, hasta veya danışanların endişeleri ve çözüm yolları soru cevap şeklinde ve meraklandırıcı ve akıcı olmaya çalışılan sade bir dille irdelenmiştir.” şeklinde açıkladılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI