Rize’de Bir İlk ;” Rize Türküleri Albümü”

Rize’de Bir İlk ;” Rize Türküleri Albümü”

KULTUR-SANAT 24.05.2019 08:20:20 58 0
Rize’de Bir İlk ;” Rize Türküleri Albümü”

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliği katkıları ile, Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Rize Türküleri Albümü” tanıtımına katıldı.

Rize Valisi Çeber, Rize Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle hazırlanan “Rize Türküleri Albümü” tanıtımı amacı ile İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen bir programa katıldı.

Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği ve yöresel 13 türküden oluşan “Rize Türküleri Albümü” nün tanıtımında Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber de eşlik etti. Ayrıca düzenlenen programa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Hakan Dedebağı, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, birim amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Albüm tanıtım programında Vali Çeber yapmış olduğu konuşmada;“ Şehirleri yaşatan simgelerdir. Bu simge bazen bir yemek olur, bazen bir kıyafet olur, bazen de işte böyle türküler olur. Bu sebepten ötürü bu günü çok önemsiyordum. Yapılan çalışmaları görünce bu doğrultuda büyük bir adım atmış olduğumuzun daha çok farkına vardım. Albüm dinlerken insanları alıp Karadeniz’e götürecek kadar güzel. Bu denli güzel bir çalışmanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve o güzel sesleri ile bu parçalara hayat veren öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

Vali Çeber’e konuşmalarının ardından günün anısına albümden yapılmış bir plaket Müdürümüz KOÇAK tarafından takdim edildi.

Albüm parçalarından birine çekilen klibin yayınlanmasının ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri albümden seçilmiş türküleri canlı performansla seslendirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI