Rize'de Sergi Açıldı

Rize'de "Yöresel Sanatlara Yenilikçi Dokunuşlar” projesi sergisi açıldı.

KULTUR-SANAT 12.09.2020 09:54:58 20 0
Rize

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje desteği ile Rize Valiliği tarafından, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği, İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yürütülen “Yöresel Sanatlara Yenilikçi Dokunuşlar” projesi sergisi açıldı.

Sergi açılışına Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci Kalaycı, Müdür Yardımcısı Zikrullah Alperen, Belediye Başkanı Rahmi Metin'in eşi Fatma Metin ve STK Temsilcileri katıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan ve geçmişte gündelik hayatı kolaylaştıran ve ekonomik değeri olan sepetin yeni tasarımlarla buluşturulduğu sergide üretilen eserler Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği’nde sergilendi. Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Beyhan Yaşayan'ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen kursta üretilen ürünler katılımcıların beğenisini topladı.

Vali Çeber, sergide yaptığı açıklamada; “Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının gün yüzüne çıkarılması ve gelecek nesillere aktarılması için mesleki eğitim kursları önem taşımaktadır. Geleneksel ve yöresel ürünlere gençlerimizin tasarım becerileri ve bakış açılarıyla, yenilikçi dokunuşlarıyla birbirinden güzel ve farklı ürünler ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu vesile ile bu kursun planlanmasında emeği geçen herkese ve kursa katılım sağlayan tüm kursiyerlere teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı