REVAK’TAN BEŞİ BİR YERDE…

Son yıllarda Rize üzerine yayınladığı eserlerle adını duyuran Rize Araştırmaları Vakfı (REVAK), bünyesinde oluşturduğu REVAK Yayınları’ndan Rize konulu 5 kitabı bir arada basarak dikkatleri üzerine çekti.

KULTUR-SANAT 14.10.2019 13:35:46 172 0
REVAK’TAN BEŞİ BİR YERDE…

Bir kaç gönüllü Rizelinin çatısını oluşturduğu Rize Araştırmaları Vakfı, Rize ve Doğu Karadeniz konulu çalışmaları kitaplaştırıyor. Daha önce birbirinden değerli 21 eserin basımını üstlenen REVAK, bir ilke imza atarak tek seferde 5 kitabın basımını birden üstlendi. Bahsi edilen 5 kitaplar şunlar:

  • Sicil-i Ahval Defterlerine Göre Osmanlı’nın Son Devrinde Rizeli Devlet Adamları, Dr. Hüseyin SARAÇ.
  • Güneysu’dan Potamya’ya Yolculuk, Güneysu Seyahatnamesi, Murat Ümit HİÇYILMAZ.
  • Rize Şeri’iyye Sicilleri, 1486 No’lu Pazar Şer’iyye Sicili, Memiş Murat ATAR.
  • Geleneksel Rize Mimarisi Üzerine Araştırmalar, Prof. Dr. Haşim KARPUZ.
  • Rize Güneysu Tarihi, Orhan Naci AK.

Rize Araştırmaları Vakfı Başkanı Ömer ERDOĞAN, yeni yayınlanan eserlerle ilgili; “Kendi yayınevimizi kurma sürecinden ötürü kısa bir süre kitap basımına ara vermiştik, bu 5 kitapla iyi bir başlangıç yapmış olduk. Hem de kitap menümüzü daha da zenginleştirdik. Şöyle ki bunlarla beraber toplamda 26 kitaba ulaştık. Vakfımızın Rize tarih ve kültürüne hizmet etmekten başka bir gayesi yok. İnşallah ara vermeksizin yeni eserlerle yolumuza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı. Erdoğan; “Hem yeni bastığımız bu 5 eseri, hem de daha önce yayınladığımız kitapları temin etmek isteyen hemşerilerimizi; İstanbul Maltepe’de 16-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Rize Günleri etkinliklerine ve Rize’de 21-30 Kasım tarihleri arasında icra edilecek olan Rize Kitap Fuarı etkinliğine davet ediyoruz. Her iki etkinlikte de REVAK olarak standımız olacak.” diye de ekledi.

REVAK’ın yönetim kurulu Ömer ERDOĞAN, Hızır TUTAN, Ramazan MİNDER, Muhammet ERDOĞAN ve Abdullah KAZDAL’dan oluşuyor. Vakfın mütevelli heyet başkanlığını Ali MAHMUTOĞLU; denetim kurulunu ise İshak Güven GÜVELİOĞLU ile Hasan TAŞÇI yürütüyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI