LEGO TURNUVASI İL FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

2017-2018 Eğitim öğretim yılı sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlenen ortaokullar arası “ 2. Sürpriz Görev Lego Turnuvası İl Finali ” Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

KULTUR-SANAT 20.04.2018 09:45:08 26 0
LEGO TURNUVASI İL FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Hayati Akbaş

ARTVİN-2017-2018 Eğitim öğretim yılı sosyal etkinlikleri kapsamında düzenlenen ortaokullar arası “ 2. Sürpriz Görev Lego Turnuvası İl Finali ” Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Turnuvanın açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Seçkin, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.

İşbirliği içerisinde analitik düşünme becerisini kullanarak problem çözebilmek, sorunlara çözümler üretebilmek ve öğrencileri çağın gereksinimleri doğrultusunda geleceğe hazırlamak amacıyla gerçekleştirilen turnuvada merkez ilçe ve diğer 8 ilçeden toplam 17 takım ve 68 öğrenci kıyasıya yarıştı.

Turnuvanın açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, öğrencilere algoritma becerilerini kazandırmak, teknolojiyi tüketen değil üreten nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvanın önemine değinerek okullara kazandırılan robotik atölyeleri ile robotik çalışmalarının daha da gelişeceğini ifade etti. Zeka oyunları sınıfları ve robotik atölyelerinden sonra kısa süre içinde kodlama atölyelerinin oluşturulduğunu ifade eden Kahveci, eğitimin niteliğini geliştirmek amacıyla bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu vurguladı. Turnuvaya katılan bütün öğrencilere, danışman öğretmenlerine ve turnuvaya katkı sunan herkese teşekkür ederek dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Turnuvanın sonunda Kemalpaşa Ortaokulu birinci, Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi /Ortaokulu ikinci, Hopa Karadeniz Ortaokulu ise üçüncü oldu. Toplu fotoğraf çekimiyle turnuva sona erdi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI