İstanbul'da "11. Rize Tanıtım Günleri" başladı

İstanbul'da "11. Rize Tanıtım Günleri" başladı

KULTUR-SANAT 17.10.2019 08:09:00 109 0
İstanbul

PAZAR-Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin de desteğiyle düzenlenen 'Rize Tanıtım Günleri' başladı.

Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından Rize Valiliğinin de desteğiyle düzenlenen 'Rize Tanıtım Günleri' başladı.

Maltepe Sahili etkinlik alanında düzenlenen '11. Rize Tanıtım Günleri' kapsamında açılan stantlarda, kentin kültürel, doğal ve sanatsal özellikleri tanıtılıyor.

Etkinliği ziyaret eden vatandaşlar Rize'ye özgü peynir, tereyağı, kavurma, bal ve pekmezlerin satıldığı stantlara ilgi gösterdi.

Dört gün sürecek tanıtım günleri kapsamında çeşitli konserler de yer alacak.

Etkinliğin açılışına, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Albayrak ile mülki amirler ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

11.si düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Rize günlerinde PAZAR standı da yerini aldı.

Pazar Kaymakamlığınca organize edilen PAZAR standında, Pazarın geleneksel ürünleri olan sepet, kilim, Serender, Rize Bezleri, el dokumaları, eskiden büyüklerimizin giydiği kıyafetler, mısır, çonçol, vs sergilendi. Kilimlerin, taburelerin, oturma grubunun bulunduğu Şark nostalji kösesi oluşturuldu.

Pazarın Ciha Kalesinden, 4 gözlü köprüsünden, Tarihi camilerinden, Havalimanına, Kızkulesi’nden, İskelesine, Limanından, Demokrasi Meydanına ve Sokaklardan çekilmiş görüntülerinden oluşan sunu LSD - Tv de izletildi. Rizeli ve Pazarlı fotoğraf sanatçılarının çekmiş olduğu mevsimsel geçişleri anlatan, resimler ve görüntüleri sergilendi.

Standa gelen konuklara Pazar Ticaret ve Sanayi odasınca çeşitli hediyeler verildi. Pazar Ziraat Odası tarafından bu yıl satışada sunulan Çay hediye edildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI