GENÇLER ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığının organizesinde gençlerin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için düzenlenen farklı dallarda kültür sanat yarışmasına, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Belediye Başka

KULTUR-SANAT 1.05.2018 18:13:01 34 0
GENÇLER ARASI TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI

Rize Gençlik Merkezinde ‘Sahne Sırası Sende’ sloganıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen Türk Müziği yarışması 18-23/24-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Yorumlama (cover) dallarında düzenlendi. Bin yıllık kültürümüzün sahneye taşındığı yarışmada gençler Türk Halk, Türk Sanat ve Geleneksel Türk Müziği’nden eserlere hayat verdi. Özgün Yorumlama kategorisinde ise gençler geleneksel müzik argümanları ile yapılmış eserleri, popüler kültür ürünü olan müzik argümanları ile sözlü olarak yeniden icra etti..

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Yarışmasında 14-17 Yaş kategorisi birincisi Bartın,18-25 yaş kategori birincisi Samsun oldu.Ekipleri tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın gorisi birincisi Samsun oldu. Ekipleri tebrYaş kate 25-18gençlerebaşarılar diledi.de Bak ve Başkan Kasap, Türkiye Finallerinde gençlere başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI