GAZİANTEP’TE ‘RİZE GÜNLERİ’ DÜZENLENECEK

“Davulla horon etmeye, kemençeyle halay çekmeye gidiyoruz” sloganıyla Gaziantep’te 1-4 Kasım tarihleri arasında Rize Günleri düzenlenecek.

KULTUR-SANAT 4.10.2018 08:14:54 16 0
GAZİANTEP’TE ‘RİZE GÜNLERİ’ DÜZENLENECEK

Hayati Akbaş

RİZE-“Davulla horon etmeye, kemençeyle halay çekmeye gidiyoruz” sloganıyla Gaziantep’te 1-4 Kasım tarihleri arasında Rize Günleri düzenlenecek.

Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve kamu kurum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapılacak olan Rize Günleri’nde Antep Demokrasi Meydanı’nda dev çadır kurulacak.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yardımcıları Coşkun Yeğen ve Saffet Kopuz, Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Kemal Zaimoğlu ve Özel Kalem Müdürü Enes Büyük ile makamında bir araya gelerek organizasyonun detayları hakkında istişarelerde bulundu.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin talepleri üzerine tertiplenen Rize Günleri’nde 4 günde yaklaşık 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Rize’nin bütün ilçe ve beldeleriyle temsil edileceği etkinlikte Tunca’nın tahta arabasından İkizdere’nin Lazboard’ına kadar bütün öğeler sergilenecek.

Yöresel yemek stantlarının da olacağı etkinlikte Antepliler fasulye, pepeçura, bal ve Rize Çayı’nın tadına varacak. Bakanlar düzeyinde katılımın beklendiği Rize Günleri’nde yapılacak konserle 25 bin kişi bir araya gelecek.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI