ECZ. GÜZEL’İN, “SÖZÜN GÜZELİ ERZURUM” KİTABI ÇIKTI

ECZ. GÜZEL’İN, “SÖZÜN GÜZELİ ERZURUM” KİTABI ÇIKTI

KULTUR-SANAT 1.06.2018 08:46:43 12 0
ECZ. GÜZEL’İN, “SÖZÜN GÜZELİ ERZURUM” KİTABI ÇIKTI

Bayram Ali Kavalcı

ERZURUM-Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı, Eczacı-yazar Erdal Güzel’in, okuyucuları tarafından bir hayli beğenilen Erzurum kitapları serisi, “Güzel Erzurum” ve “Erzurum’dan Güzel Hatıralar” kitabının ardından, Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı anısına üçüncü kitabı olan, “Sözün Güzeli Erzurum” kitabı Dergâh yayınları tarafından yayımlandı.

Mayıs ayı başında, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Kitap Fuarı standında imza günü düzenleyen, Er-Vak Başkanı, Ecz. yazar Erdal Güzel’in kitabının, “Sunuş” bölümünde kitapla ilgili duygularını kaleme alan, Erzurumlu eğitimci, yazar Muammer Çelik yazısından kısa bir özetle şunları yazdı. Eğitimci-yazar Çelik, “Şehrimizin önemli değerlerinden olan, Eczacı Yazar Erdal Güzel, bu eseriyle bize Erzurum’un yetiştirdiği münevverleri, mert ve dürüst insanları, çalışkan idealist insanları ile bu şehre hürmetle bakmış ve çok sevmiş aydınların sözleriyle bize beldemizin ruhunu yeniden hatırlatmaya çalışıyor. Sözün güzeli Erzurum kitabıyla, Erzurum kitaplığı 34 yayınına ulaşmış oldu.” diye yazdı.

Erzurum Kitaplığının 34 kitabı olan, Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurutuluşunun 100. Yılı Anısına, 316 sayfa ve onlarca siyah, beyaz eski tarihi fotoğrafların yer aldığı “Sözün Güzeli Erzurum” isimli kitabını, Erzurum’da bulunan serbest gazeteci, yazar B. Ali Kavalcı’ya imzalayarak hediye eden, Er-Vak Başkanı, Eczacı yazar Erdal GÜZEL, “Belli bir birikimin, olgunluğun, zeka ve düşüncenin mahsulü olan sözlerin insan üzerindeki etkileri tartışılmazdır. Yılların süzgecinden geçip günümüze ulaşan mesaj yüklü derin anlamlarıyla istikamet veren sözler genelde kadim kültürlerin ürünleridir. Kadim kültür ırmaklarının suladığı Erzurum, üzerine en güzel sözlerin söylendiği ve sözün güzelinin üretildiği bir şehirdir. Erzurum insanının olaylara bakışını, dünya görüşünü kısaca kültürel kodlarını ifade eden bu sözlerle şehrimizi bir başka açıdan tanımaya ve tanıtmaya çalıştığımı söyleyebilirim. İbn-i Haldun, ”Coğrafya kaderdir” der. Benim yazgımda Erzurum’da doğmuş olmamdır. Bu yazgımın bana yüklediği sorumluluk gereği Erzurum kültürü ile ilgili, Güzel Erzurum ve Erzurum’dan Güzel Hatıralar isimli iki kitabı kaleme almış, altmış yıllık birikimimin ifadesi olan bu üçüncü kitabım, “Sözün Güzeli Erzurum” kitabımla bir boşluğu daha doldurmanın heyecanını bir kez daha yaşamış oldum. Aylarca topladığım bilgileri, duyduklarımı, gördüklerimi ve birikimlerimi bir araya getirince Erzurum üzerine söylenen ve Erzurum’un değerli şahsiyetlerinden geriye kalan zekâ ürünü sözlerin etkisiyle Erzurumlu olmanın hazzını ve gururunu bir kez daha derinden duymuş oldum. Neticede, altmış üç yıllık ömür serüvenim, altmış üç başlık altında kaleme aldığım, “Sözün Güzeli Erzurum” isimli bu kitabımla ortaya çıkmış oldu.” şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI