“Cumhuriyet Döneminde Rize-1” Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

RTEÜ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanlarımızın projelendirdiği “Cumhuriyet Dönemi Rize-1 (1923-1950)” adlı kitabın tanıtımı için Rektörlük Toplantı Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirild

KULTUR-SANAT 30.11.2018 07:37:43 22 0
“Cumhuriyet Döneminde Rize-1” Adlı Kitabın Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak DEMİR ile Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversite Genel Sekreteri Adnan ER, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra ASLAN, Arş. Gör. Mustafa ARIKAN ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, özelde Rize şehrinin genelde bölgenin sağlıktan kültüre, edebiyattan tarihe ve ekonomiden sosyo kültürel hayata varıncaya kadar birçok konuyla ilgilenmeyi kendisine misyon olarak belirlediğini ve öğretim elemanlarının da bu konularda çalışma yapmaya teşvik edildiğini ifade etti.

Rize şehrinin ilkçağlardan günümüze kadar olan tarihini bütün yönleriyle ortaya koyma amacıyla Üniversitenin Tarih Bölümü öğretim elemanlarının çalışma planladıklarını belirten Rektör, “ Çalışmaları, Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından destekledik. Üniversite olarak böyle bir çalışma yapmaktaki amacımız, içinde yaşadığımız ve her anlamda gelişmesi için çalıştığımız Rize şehrinin tarihinin, doğru kaynaklardan hareketle bilimsel yollarla ortaya konulması ve gelecek nesillere aktarılmasıdır.” dedi.

Rektör Karaman konuşmasını, “ Ben Recep Tayyip Üniversitesi Rektörü olarak hem şahsım adına, hem de Üniversitemiz ve bu şehrin insanları adına böyle geniş ve bilimsel bir çalışmayı yapan, katkı sunan tüm öğretim üyelerine ve araştırmacılarına siz değerli basın mensupları huzurunda teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Karaman konuşmasının ardından, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanlarımızın derlediği ve Doç. Dr. Zehra ASLAN ile Arş. Gör. Mustafa ARIKAN’ın editörlüğünü yaptığı “Cumhuriyet Dönemi Rize-1 (1923-1950)” adlı kitabın tanıtımını Doç. Dr. Zehra ASLAN gerçekleştirdi.

ASLAN, eserin, bilinen tarihi milattan önce VII. yüzyıla kadar uzanan Rize tarihinin doğru kaynaklarla ortaya konulabilmesi için hazırlandığını belirterek, “Rize tarihi ile ilgili derli toplu bilgiler sunan eserimiz bundan sonraki çalışmalara da ışık tutacak niteliktedir. Kitabımızın birinci cildi Rize’nin 1923-1950 yıllarındaki zaman dilimindeki idari ve sosyal yapısı, eğitim ve kültür hayatı ile şehirde yaşanan siyasi gelişmeleri içeriyor. Rize tarihinde 27 yıllık bir zaman kesitini ele alan bu çalışma 3 ciltlik çalışmanın ilki konumunda olup bu alanda önemli bir boşluğu dolduracaktır.” dedi.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI