“ASIM’IN NESLİ AKİF’LE BULUŞUYOR”

27 Aralık 2018 Perşembe günü İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “Asım’ın Nesli Akif’le Buluşuyor” adlı sergi ve konferans gerçekleştirilecek.

KULTUR-SANAT 25.12.2018 12:46:54 16 0
“ASIM’IN NESLİ AKİF’LE BULUŞUYOR”

RİZE-İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği’nin birlikte gerçekleştireceği program kapsamında saat:13:00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Mehmet Akif Ersoy Koleksiyonu” adlı 71 fotoğraftan oluşan fotoğraf sergisi açılışı ve saat:13:30’da Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal ÇİFTÇİGÜZELİ’nin konuşmacı olarak katılacağı konferans gerçekleştirilecektir.

Programla ilgili bir açıklama yapan dernek başkanı Hülya CERRAHOĞLU: “İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İsmail HOCAOĞLU’nun desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı’nın güftekarı Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 82. Yıldönümünde O’nu daha yakından tanımak, şahsiyetini gençlerimizin kendilerine örnek alması amacıyla bir program gerçekleştiriyoruz. Programımız; bu yıl Cumhurbaşkanlığı 2018 Kültür Sanat Büyük Ödülleri kapsamında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a “Vefa Ödülü” verilmesi nedeniyle daha bir anlamlı oldu. Akif’in hayatı, eğitimi, mücadelesi, ahlakı bir rehber niteliği taşımaktadır. Çünkü Akif’in gözü ve kulağı çağdaşlarının görmediğini görmüş, işitmediklerini işitmiş ve bu ruh ile Akif milletine, insanlığa seslenmiştir. Mehmet Akif Ersoy’u bilmek, tanımak demek aslında bir tarihi bilmektir. Akif, ülkenin hemen hemen tümünü gezmiş, sefalet, cehalet ve atalete bizzat şahit olmuştur ve çareler arayarak çözümler üretmiştir. O’nun hayatı, mazisi bizlere ışıktır. Bugünü doğru anlamanın yolu geçmişini, tarihini, tarihe iz bırakanları en doğru şekilde tanımaktan geçer. Bu düşüncelerle gerçekleştireceğimiz programımızın özellikle ilimiz gençlerine katkı sağlayacağına inanıyor, tüm dostlarımızın katılımını bekliyoruz.” dedi.

27 Aralık 2018 Perşembe günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek olan programa tüm halkımız davetlidir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI