Günün Ayet ve Hadisi

AYET VE HADİS

Kamera 8.06.2017 14:33:26 135 3
Günün Ayet ve Hadisi

Günün Ayet ve Hadisi

CÜZ: 14

“(Şirk koşmayıp) Allah’a karşı gelmekten sakınan kimselere sorulacak: 'Rabbiniz size ne indirdi?' Onlar 'iyilik-güzellik!' diyecekler. İyilikte sebat gösterenler bu dünyada iyilik bulacaklar; ama ahiret yurdu ondan çok daha hayırlı olacak: ve elbet pek güzeldir muttakilerin yurdu!

Onların girecekleri yer, altından ırmaklar akan Adn cennetleridir. Orada diledikleri her şey kendilerine verilir. İşte Allah emirlerine uygun yaşayanları böyle ödüllendirir.

Melekler böyle kimselerin canlarını güzellikle ve “Selâm olsun size! Yaptığınız güzel işlerin karşılığı olarak girin cennete!” diyerek alırlar.”(Nahl: 16/30-32)

“Melekler, inkâr edenlerin yüzlerine ve sırtlarına vura vura, 'Yakıcı azabı tadın, bu, kendi ellerinizle yaptığınızın karşılığıdır' diyerek canlarını alırken bir görseydin! Yoksa Allah kullara asla zulmetmez.”(Nahl: 16/28; Enfal: 8/50)

Hadis-i Şerif

'Cennette ‘Reyyan’ denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. Oruçlular nerede? diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez.'(Buhari, Savm, 4)

Reyyan: Susuzluğu dindirme, oruçluyken susuzluğa sabretmenin mükâfatı.

Biliyor muydunuz?

'Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır.'(Buhari, savm, 20)

'Bizim orucumuz ile Ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli fark sahur yemeğidir.'(Müslim, siyam, 46)

Açıklama: Sahura kalkıp bir şeyler yiyip içmek farz ya da vacip değildir. Bu konudaki emir tavsiye anlamındadır. Bu sebeple de sahura kalkmak sünnettir. Yani sahura kalkmadan da oruç tutulabilir. 

Ancak, sahur yemeği ile ilgili hadislerinde Peygamber Efendimiz´in haber verdiği “bereketten nasip alabilmek için kalkıp bir bardak su ile de olsa” sahur yapmak lâzımdır.

Not: Sahura kalkıldığında “Sabah namazını kılmak” garantiye alınmış olur. İmsake yakın kalkılır, yemek yendikten sonra ezanla birlikte sabah namazı kılınmış olur.


Anahtar Kelimeler:
salih
8.06.2017 23:13:57
hocam akşam namazının farzının önce olmasının nedeni nedir? bu güzel hizmetiniz için teşekkürler.

Beyza karakoç
8.06.2017 23:14:23
hocam kadınlar özel günlerinde oruç tutsa sorun mu?

Mehmet
9.06.2017 07:12:25
Allah sizlerden razı olsun, dnya hırsından frenleyecek bir köşe yaptınız. teşekkürler

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI