YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ.

S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Mustafa Yılmaz’ın güven tazeledi.

İNSAN 13.07.2021 12:18:41 39 0
YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ.

Necmettin Numanoğlu

ARHAVİ-Artvin’de Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kongreleri devam ediyor. Bu defa da S.S. Arhavi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kongresi Bayraktar Kültür Merkezinde yapıldı. Mevcut Başkan Mustafa Yılmaz’ın güven tazelediği kongrede 2021-2023 yılları arasındaki Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi yeni yönetim kurulu üyeleri seçildi.

Bayraktar Kültür Merkezinde yapılan kongreye Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Rize Halk Bankası Müdürü Ercan Birtek, Rize-Artvin Kooperatif Başkanları, Esnaf Odaları Başkanları ve kooperatif üyeleri katıldılar.

Kongre gündem gereği Divanın oluşması ile başladı. Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Güven Aksoy yardımcılıklarına ise Erol Ataman, Ahmet Ekmekçi ve Alaattin Turanlı seçildi. Divanın oluşması ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre, raporların okunmasıyla devam etti

Kongrede konuşma yapan Başkan ve yeni dönemde de başkanlığa aday olan Mustafa Yılmaz şunları söyledi: ““Esnaf ve sanatkârlarımızın 2020yılında sel, deprem gibi doğal afetlerin yanında dünyayı etkisi altına alan Pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımız zor durumda kalmış, Cumhurbaşkanımız, TESKOMB Genel Başkanımız, bölge birliği başkanımız, Halk Bankası müdürümüz vermiş oldukları destek ve katkıları ile bir nebze nefes almış olmalarından dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Temmuz itibariyle ödemelerimiz geriye dönmeye başladı. ‘Esnafın dükkânı açıldı ama şu anda esnafın ayakta durabilmesi için en az üç ay taksitlerin kaydırılmasına ihtiyacı olduğunu, ayrıca taksitlerde kısmı tahsilat yapılmasını TESKOMB’dan yazılı ve sözlü olarak talepte bulunduk.” diye konuştu.

Kongrede kooperatife 36 yıl hizmet veren ve uzun sürede başkanlık yapan Reşat Sönmez’ e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Gündem gereği seçimler maddesine geçildi. Divana Mustafa Yılmaz Başkanlığında tek liste verildi ve verilen liste kongreye katılanların oybirliği ile 3 yıllığına yeni yönetim kurulunu oluşturdu

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Yılmaz, Hikmet Çakar, Osman Mirasyedi, Metin Alçiçek, Yaşar Kocaman seçilirken, Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Necmettin Numanoğlu ve Selma Kekeva seçildi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı